23948sdkhjf

Energikonsulent: Brug de eksisterende teknologier

Direktøren i Danfoss Solution mener, at industrien er præget af alt for meget snak og for lidt action, når det kommer til energieffektiviseringer. Han tror dog ikke lovgivning hjælper, men derimod højere energipriser og anvendelse af eksisterende teknologier.
Johnnie Rask Jensen er energikonsulent og direktør for Danfoss Solution og hjælper i sit daglige virke produktionsvirksomheder med at skrue ned for energiforbruget. Derfor kan han også med rette sige, at der er for lidt action og for meget snak, når det kommer til energieffektiviseringer.

- Man bliver overrasket over, hvor lidt der egentlig bliver gjort. Industrien har i mange år haft fokus på energieffektivisering, men praksis viser, at der stadigvæk er rigtigt meget at komme efter. Vi laver typisk projekter, der giver kunden 10-20 procent besparelser på energiforbruget – og med en tilbagebetalingstid på tre år, siger direktør Johnnie Rask Jensen til Ingeniøren.

Han mener, at den manglende handling skyldes, at man anser energieffektiviseringer som enkelt-projekter og ikke som en samlet strategi, der kan spare virksomheden for millioner.

Samtidig pointerer han, at lovgivning ikke vil få virksomhederne til at skrue ned for varmen eller slukke for maskinerne, men derimod vil en stigning i energipriserne få en effekt.

Han tror også, at virksomhederne skal gøres opmærksomme på, at besparelserne kan hentes i allerede eksisterende teknologier og metoder. Der er ingen grund til at gå ud og opfinde noget nyt, når bedre styring og kontrol, frekvensomformere, opgradering af pumper, varmegenvinding, trykluftssystemer, køleanlæg og isolering er metoder og teknologier til friafbenyttelse allerede i dag.

Branchedirektør i DI Energibranchen Anders Stouge er enig i, at teknologierne i høj grad findes allerede, og blot skal ydnyttes.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109