23948sdkhjf

Forum: Bæredygtige biobrændstoffer er svaret

I EU har man fastsat en række bæredygtighedskriterier for biobrændstoffer, som Danmark naturligvis også er underlagt. Kriterierne sikrer, at de benyttede biobrændstoffer rent faktisk fører til reelle CO2-redukitioner, og at der ikke fældes skovarealer for at dyrke bioafgrøderne. Sådan skriver Energi- og Olieforum på deres hjemmeside.
EU’s bæredygtighedskriterier indeholder krav til biobrændstoffernes livscyklus-drivhusgasfortrængning, samt krav til biobrændstoffernes oprindelse, herunder forhold ved dyrkningen af råstoffet til produktion af biobrændstof.

Til at begynde med er kravet til drivhusgasfortrængning på 35 pct., men dette krav skærpes i 2017 til 50 pct. for eksisterende faciliteter og til 60 pct. for faciliteter, hvis produktion påbegyndes fra 2017 og frem.

Bæredygtighedskriterierne indeholder også bestemmelser om, at råmaterialet til biobrændstofferne som udgangspunkt ikke må dyrkes på våd- og skovområder samt områder med en rig biodiversitet.

- Ingeniøren bragte fredag resultaterne af en amerikansk undersøgelse, som konkluderer, at biobrændsler, på grund af øget afskovning og gødning, vil være mere klimabelastende end benzin i perioden 2000-2030. Da vi i EU som sagt er underlagt EU's bæredygtighedskriterier er den problemstilling imødegået i vores del af verden. Men hvis den rejste kritik får amerikanerne til at indføre tilsvarende kriterier for biobrændstoffer, er det kun glædeligt. Det ville sikre den fortsatte udvikling hen imod bæredygtige biobrændstoffer og dermed gavne det globale klima, skriver Energi- og Olieforum på deres hjemmeside.

Biobrændstoffer er en væsentlig del af løsningen på de klima-udfordringer verden står overfor og skal medvirke til, at Danmark kan opfylde sine klimamål, lyder det som afsluttende kommentar.



Kilde: Energi- og Olieforum

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08