23948sdkhjf

Stor dag for ’grøn’ familie

Mandag var en speciel dag for familien Wolff/Kragerup. Denne morgen vågnede de nemlig op til en ny hverdag i Teknologisk Instituts forsøgshus, EnergyFlexHouse, i Taastrup.
Anne Mette på 41 år, Henrik på 43 samt børnene Johan og Katrine på henholdsvis 18 og 15 skal i de næste tre måneder bo gratis i Teknologisk Instituts nye, energineutrale hus, mens forskerne og alle andre kan følge med i deres energiforbrug på hjemmesiden www.energyflexhouse.dk .

I huset er der installeret de nyeste moderne energiteknologiske løsninger med tilhørende intelligente styringer, så familien kan få et detaljeret overblik over og kontrol med energiforbruget:

- Vi er glade for at have fundet en velfungerende dansk kernefamilie, som virker meget interesseret i at afprøve vores energineutrale hus, der over et år producerer al den energi, familien skal bruge. For os har det været vigtigt at finde nogle beboere, som har lyst til at blive udfordret på deres energivaner, siger centerchef Ole Ravn fra Energieffektivisering og Ventilation på Teknologisk Institut.

En øjenåbner og motivationsfaktor
Familien er den første til at flytte ind i det energineutrale forsøgshus, og dagen for flytningen har været imødeset med glæde og forventning:

- Vi synes, at det er rigtig spændende og sjovt at flytte ind i et helt nyt hus, hvor der er installeret energieffektive løsninger, som er tænkt ind fra starten og på den måde blive mere bevidst om, hvad ny teknologi har af betydning for energiforbruget for en almindelig familie. I vores eget hus har vi efterisoleret murene og skiftet til nyere termoruder, men vi synes, det er svært at gøre mere end det, fortæller Anne Mette Wolff, der til daglig arbejder som IPR Manager i Novozymes i Bagsværd.

Hun tændte med det samme på idéen om at teste huset og fik hurtigt resten af familien overtalt. Nu er hun spændt på, om hun bliver så glad for tørretumbleren og elbilen, som hun skal tage til og fra arbejde, at hun vil føle, hun ikke kan leve uden, når hverdagen igen begynder i hjemmet i Vangede.

- Det bliver interessant at mærke, hvordan en dagligdag fungerer i et klimavenligt hus. Og at der bliver målt på vores energiforbrug bliver en øjenåbner og motivationsfaktor. Jeg er meget nysgerrig efter at se, hvad der er teknisk muligt og glæder mig til at dele ud af erfaringerne til kolleger, naboer og alle andre, siger Henrik Kragerup, der er seniorkonsulent i NNE Pharmaplan i Søborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.103