23948sdkhjf

Resultatnedgang for Vattenfall i tredje kvartal

Vattenfall har netop offentliggjort koncernens regnskab for årets 3. kvartal. Det afslører en nedgang i resultatet efter skat.
- Ni måneder inde i 2009 kan vi konstatere at effekterne af den globale lavkonjunktur nu også har ramt energisektoren. Efterspørgslen på el er mindsket som følge af virksomhedernes pressede situation. Specielt inden for den energitunge industri har vi set store reduktioner i el-forbruget, siger koncernchef Lars G. Josefsson i forbindelse med offentliggørelsen af koncernens kvartals-regnskab.

Nettoomsætningen steg i tredje kvartal med 22,5% til 45 mia. sek og for ni måneders-perioden med 19% til140 mia.sek. Driftsresultatet faldt med 37% til 3,5 mia. sek. og for nimåneders-perioden med 4,6% til 22,2 mia. sek. Periodens resultat efter skat faldt med 74,9% til 622 mio. sek. og for årets første ni måneder med 17,3% til 11,3 mia. sek.

- Vi regner ikke med foreløbigt at vende tilbage til de niveauer, vi var på, inden lavkonjunkturen satte ind. På grund af den store andel af energitung industri i de nordiske lande vil situationen på det centraleuropæiske marked hurtigere vende tilbage til tidligere tiders høje niveau end det er tilfældet i Norden, slutter Lars G. Josefsson.

Kilde: Vattenfall

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141