23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme og klimaminister diskuterer fremtidens energisystem

Dansk Fjernvarme vil diskutere massedistribution af grøn og miljøvenlig energi med Lykke Friis.
Især vind, men også i væsentlig grad sol, er fremtiden i det danske energisystem.

Det afslørede klima- og energiminister Lykke Friis fredag, hvor sløret blev løftet for, hvad regeringen vil satse på for at gøre Danmark uafhængig af fossile brændsler.

En væsentlig del af løsningen kan ligge gemt under jorden i fjernvarmesystemet.

Det diskuterer Dansk Fjernvarme med Lykke Friis, når hun tirsdag gæster brancheorganisationen i Fjernvarmens Hus i Kolding.

Dansk Fjernevarme: Vi har svaret!
- Fjernvarmen er svaret på, hvordan man får massedistribueret grøn og miljøvenlig energi ud til de enkelte husstande. Det sker i form af varmt vand i rør. Vandet kan varmes op på mange måder, og giver brugen af vedvarende energikilder de dimensioner, der er afgørende, skriver Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse.

- Skal vi nå de ambitiøse mål om at være et grønt, bæredygtigt samfund og blandt verdens tre mest energieffektive lande, så er der ingen vej udenom at tænke i helheder frem for i matrikler. Men gør vi det, så kan det til gengæld lykkes, siger direktør Jørgen G. Jørgensen fra Dansk Fjernvarme.

Teknologierne er i dag til rådighed. Fjernvarmen kan levere balancen ved at lagre energi, når den er i overflod, og frigive energi, når solen ikke skinner eller vinden ikke blæser.

Vedvarende energi indgår allerede i stor stil i fjernvarmen, hvor solvarme, affaldsforbrænding, biomasse, overskudsvarme fra industrien og geotermi er med til at sikre varme og varmt brugsvand til de 62 procent af de danske boliger, der har fjernvarme.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094