23948sdkhjf

Afrikas største vindenergi-eventyr får milliontilskud

Kenyas mest ambitiøse vindenergi-satsning, Lake Turkana Wind Power Ltd., har netop fået 825 mio. kr. til etablering af nyt el-transmissionskabel, der skal kobles til Kenyas højspændingsnet.
Regeringen i Spanien vil bidrage med 825 mio. kr. til finansiering af etableringen af et 427 kilometer langt el-transmissionskabel gennem Kenya.

Transmissionskablet udgør en vigtig del af Lake Turkana Wind Power Ltd., der er det største vindenergiprojekt i Afrika og Kenyas mest ambitiøse satsning inden for vedvarende energi, skriver DI.

Finansieringen kommer på et kritisk tidspunkt, fordi projektet i længere tid har været præget af stor usikkerhed på grund af manglende finansiering.

Stor betydning for Kenyas energisikkerhed
Lake Turkana vindenergiprojektet har stor betydning for Kenyas energisikkerhed, fordi det vil komme til at svare til en femtedel af Kenyas nuværende kapacitet for elektricitetsproduktion.

Kenya rangerer som nummer fem i verden og nummer et i Afrika inden for produktion af vindenergi.

Når projektet er færdigt, vil Lake Turkana vindmølleparken være verdens største leverandør af vindenergi til et nationalt højspændingsnet, skriver DI.

Åbning for danske underleverandører
I håb om at tiltrække nye investeringer i vindenergi giver den kenyanske regering tilskud i form af en ”feed-in tarif” gældende i 15 år fra projektets igangsættelse.

Selve vindmølleparken bliver finansieret primært gennem udenlandske investeringer og leverandørkreditter fra hollandske vindmølleproducenter.

Projektet åbner dog op for gode muligheder for danske underleverandører til vindmølleindustrien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068