Stor opbakning til nyt offshore-projekt
Offshore Center Danmark afholdt onsdag kick-off på projektet Energi på Havet, der inden 2020 skal skabe 7.000 arbejdspladser inden for offshoreindustrien. Visionen er ambitiøs og troen på projektets succes stærk.
Projektleder Marianne Tølbøll, Offshore Danmark, var overordentligt tilfreds med det store fremmøde.
- 188 repræsentanter fra både virksomheder, undervisningsinstitutioner, forskningsinstitutioner og politikkens verden har meldt deres ankomst, fortalte hun fra talerstolen.
Regionrådsformand & Borgmester i fælles fodslag
Kick-off mødet blev åbnet af såvel regionrådsformand Carl Holst som borgmester Johnny Søtrup – og de to politiske aktører var enige om, at Syddanmark som region og Esbjerg som by er selvskrevne til at huse et projekt som Energi på Havet.
- Vores styrke ligger i Offshore, lød det fra Carl Holst, mens Johnny Søtrup slog fast, at Esbjerg er Danmarks energi- og offshoreby nummer 1.
- Hvad Silicon Valley er for it, kan Esbjerg blive for energiteknologien, sluttede borgmesteren og understregede dermed hans solide tro på projektets succes.
Fra 13.000 i 2010 til 20.000 i 2020
Og den ambitiøse tone slås an fra starten af. Det overordnede mål med Energi på Havet er nemlig at skabe 7.000 flere arbejdspladser inden for offshore-industrien, end der er i dag.
- Antallet af ansatte skal øges fra de 13.000, der er i den danske offshoresektor i dag, til 20.000 ansatte i 2020, fortalte Marianne Tølbøl.
- Vi har sat overliggeren højt, men gør vi ikke det, så kommer vi ingen vegne, forklarede hun det ambitiøse mål.
Om Energi på Havet
Energi på Havet har det overordnede formål at skabe fornyet vækst og beskæftigelse i offshoresektoren. Projektet består af fem delprojekter og et overordnet projekt:
- Offshore Supply – målrettet virksomheder der ønsker hjælp og værktøjer til at komme ind på offshoremarkedet i Danmark og udlandet
- Substituion af materialer offshore – fokus på hvordan offshore-industrien kan arbejde med nye, innovative materialer.
- Koordinering af offshoreuddannelser – skal understøtte Sydvestjyllands position som et kraftcenter for de uddannelser, der retter sig mod energisektoren.
- Rekruttering og profilering – synliggørelse af offshoreindustrien og tiltrække medarbejere og studerende.
- Offshore – vindsektoren – forskning – styrkelse af den del af offshoresektoren, der beskæftiger sig med udvikling og udnyttelse af havvindmøller