23948sdkhjf

Kulkraftværk koster Dong en milliard kroner

Den fejlslagne satsning på et nordtysk kulkraftværk koster nu Dong Energy en milliard kroner, erfarer Berlingske Business.
Dong havde planlagt at satse på et 1.600 megawatt kulkraftværk til en pris på 15 mia. kr. i Nordtyskland. Nu er planerne skrinlagte, og det koster.

Ifølge Berlingske Business er der brugt mere end 1,1 milliard kr. på projektet, inden man valgte at droppe det i slutningen af 2009. Det er Berlingske Business, der er kommet i besiddelse af et internt dokument fra Dongs projektselskab, og derfor har adgang til de ellers hemmeligholdte tal.

Oveni projektinvesteringerne fra Dongs side kæmper man i øjeblikket med at komme ud af kontrakter med britiske Doosan Babcock og franske Alstrom om levering af henholdsvis to kedler og to turbiner til det skrinlagte anlæg.

Det er ikke lykkedes for Berlingske Business at få en kommentar fra bestyrelsesformand Fritz Schur, men kommunikationschef Louise Münter har følgende kommentar til sagen:

- DONG Energy oplyser ikke projektudviklingsomkostninger hverken på gennemførte eller ikke gennemførte projekter, skriver hun i en mail til avisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125