23948sdkhjf

Bagmandspolitiet ransager Østkraft

SKAT i København har meldt Østkraft til politiet, fordi man mener, at Østkraft har undladt at betale afgifter på 14 millioner kroner.
Syv mand fra Bagmandspolitiet ransagede i går Østkrafts kontorer for at finde beviser i en sag, der handler om betaling af statsafgifter, skriver DR Penge.

Ifølge statsadvokat Jens Madsen fra afdelingen for Særlig Økononomisk Kriminalitet, Bagmandspolitiet, har SKAT København meldt Østkraft til politiet, på grund af manglende betaling af afgifter.

Kan blive dyr omgang
Østkrafts tidligere formand, SF'eren Leif Olsen, er sigtet i sagen, der stammer fra perioden fra oktober 2007 og to år frem.

Det handler om manglende betaling af afgifter for olie, kul og CO2.

Jens Madsen siger, at politiet sikrede sig filer fra Østkrafts computere, og at flere skal afhøres i sagen, som kan blive en dyr omgang.

Kan løbe op i 34 mio. kr.
Normalt er det sådan, at hvis afgifter ikke bliver betalt, så falder der en bøde, der er lige så stor som afgiftsunddragelsen.

Dertil skal lægges, at de manglende afgifter kun omhandler to år frem til den 1.oktober sidste år. Årets sidste tre måneder er ikke med.

I alt kan det handle om 34 millioner kroner.

Østkrafts nuværende bestyrelsesformand, Knud Andersen siger, at han ikke mener, at der er en sag.

- Vi har hele tiden haft en dialog med SKAT, som blot kunne have sendt os et brev om, at man var uenig med vores måde at afregne afgifter på. Så havde vi selvfølgelig rettet ind. For der skal være orden i tingene, siger han til DR Penge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078