23948sdkhjf

Det sker: Energi- og fjernvarmekonference i Sarajevo

Fjernvarmesektoren i Bosnien og Hercegovina (BiH) har stærkt brug for udenlandske investeringer og ekspertise. Med energieffektiviserings- og fjernvarmekonferencen i maj kan danske virksomheder gøre deres hoser grønne.
Fjernvarmesektoren i Bosnien og Hercegovina (BiH) har stærkt brug for udenlandske investeringer og ekspertise. Derfor har den Danske Ambassade i Sarajevo valgt at afholde en Energieffektiviserings- og Fjernvarmekonference fra den 17.-18. maj 2010 i Sarajevo.

Formålet med denne konference er at introducere den bosniske fjernevarmesektor til de danske virksomheder, og gøre det muligt for de danske virksomheder at præsentere sig og sin ekspertise. Konferencen skal gerne bane vejen for et langvarigt samarbejde mellem danske og bosniske virksomheder. Konferencen henvender sig til både danske og lokale fjernvarme- og konsulentvirksomheder.

Fjernvarmeinvesteringer en oplagt mulighed
BiH har fjernvarmenetværker i de fleste byer med en befolkning på over 25.000. Fjernvarmen bliver generelt leveret af de lokale varmeværker. Med det formål at udbygge og forbedre fjernvarmenettet i landet er flere projekter allerede iværsat. Fjernvarmeprojekter er en oplagt investeringsmulighed for de danske virksomheder, der beskæftiger sig med sektoren.

Fjernvarmesektoren i Bosnien er tæt på større investeringer. Verdensbanken og EBRD er blandt de udenlandske institutioner, der er involveret i projekter på dette område, og de lokale administrationer er blevet bedre til at opnå sikre lån. EU yder assistance for at skabe en holdbar retsmæssig struktur for opretholdelse og betaling af ydelser.

Til de kommende projekter forventes det, at der bliver behov for benyttelse af udenlandske konsulentvirksomheder, især til projekter med henblik på energieffektivisering og fjernvarme. Der er et stort eksportpotentiale på det bosniske marked for danske virksomheder, og derfor gælder det om at være blandt de første. Dette er nok en interessant mulighed for at træde ind på det bosniske marked i samarbejde med de lokale aktører.
Læs mere om: BiH
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078