23948sdkhjf

Portugal som pionér indenfor elbil-netværk

Med programmet MOBI.E vil Portugal blive det første land til at oprette en landsdækkende integreret platform for el-baseret transport.
Fordelene ved et el-baseret transportnetværk er klare. Den portugisiske transportsektor afhænger til stadighed af fossile brændstoffer og er ansvarlig for gennemsnitligt 30% af den årlige CO2-udledning og for en stadig stigende årlig energi-import i landet.

MOBI.E med fokus på elbiler
MOBI.E er ét af den portugisiske regerings nyeste initiativer, hvor fokus på innovative og højteknologiske løsninger indenfor produktion og distribution af vedvarende energi er blandt grundstammerne for landets økonomiske styrkelse og stabilitet. MOBI.E programmet vil give incitament til at udvikle nye teknologier indenfor genopladning af elbiler samt styringsmodeller og -systemer for elbil-netværket, som bl.a. tager hensyn til vedligeholdelse og sikkerhed.

Projektets første fase vil forløbe indtil udgangen af 2011, hvor målsætningen er installationen af 1300 genopladningsstationer i 25 byer fordelt over hele landet, samt yderligere 50 stationer i vejnettet mellem disse byer. Senere hen promoveres installationen af genopladningsstationer i forbindelse med større bygninger og parkeringshuse.

En incitamentsstruktur skal bringe MOBI.E i mål
Til understøttelse af det el-baserede transportnetværk er regeringen i færd med at udvikle en incitamentsstruktur overfor både virksomheder og private ved køb af elbiler. Sócrates-regeringens vision for MOBI.E projektet er at gøre Portugal til testmarked, hvorefter konceptet kan eksporteres globalt.

I eksekveringen af dette projekt kan Portugal ikke kun støtte sig op ad egen ekspertise og kompetencer på elbil-området, men bliver i større grad nødt til at indsamle erfaringer og indgå samarbejdsaftaler på tværs af landegrænser. Danmark har igennem mange år gået i spidsen for udviklingen af elbilmarkedet, og af den grund er dansk involvering i Portugals MOBI.E projekt yderst relevant.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11