23948sdkhjf

Vinterkulden smitter af på elprisen i 2. kvartal

Elprisen vil gennemsnitligt stige med mellem fire og otte øre i 2. kvartal ifølge Dansk Energis beregninger.
Årsagen er et miks af hændelser i første kvartal: svenske kernekraftværker ude af drift, historisk lave vandmagasiner og derfor lav elproduktion på de nordiske vandkraftværker. Kulden i Norden gav desuden en usædvanlig høj efterspørgsel, skriver Dansk Energi på sin hjemmeside.

Det påvirker forventningerne til prisen i 2. kvartal, ikke mindst vil den fortsat lavere vandkraftproduktion påvirke prisen.

- Det er helt usædvanligt, at vi har haft så høj en efterspørgsel samtidig med, at vi har haft så atypiske produktionsforhold. Det vil smitte af på elprisen for 2. kvartal, fordi situationen påvirker prissikringskontrakterne for 2. kvartal på den nordiske elbørs, Nord Pool, siger Michael Guldbæk Arentsen, chefkonsulent i Dansk Energi.

Værst for sjællænderne
Dansk Energi skønner, at jyderne og fynboerne vil opleve en prisstigning på 4-6 øre pr. kilowatttime. Mens sjællænderne vil komme til at betale 6-8 øre mere pr. kilowatttime sammenlignet med priserne i 1. kvartal.

Forskellen mellem Jylland/Fyn og Sjælland bunder i, at jyske kunder har gavn af at importere el fra det europæiske kontinent i de perioder, hvor udbudssiden er presset i Norden på grund af lave vandmagasiner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085