23948sdkhjf

Danskerne vilde med at skifte elselskab

Nye tal viser, at 200.000 danskere skrottede deres elselskab til fordel for et nyt i 2009, hvilket er mere end en fordobling på et år. En tilfredsstillende udvikling, lyder det.
Hos Dansk Energi har man netop udarbejdet en opgørelse, der afslører, at danskerne har fået smag for at skifte elselskab, skriver Nordjyske Lokalaviser.

Mere end en fordobling
Tilbage i 2003 fik danskerne for første gang lov til frit at vælge el-leverandør.

I 2009 skiftede 200.000 danskere deres elselskab ud med et nyt. I 2008 lå det tal på 93.000. Det er altså mere end fordobling på et år. Det er en - langsommelig - men tilfredsstillende udvikling, lyder det fra Dansk Energi.

- Folk har efterhånden fået øjnene op for, at det er muligt at skifte leverandør. Det er kommet snigende, men det er glædeligt, siger Torben Møller Pedersen, afdelingschef i Dansk Energi til Nordjyske Lokalaviser.

De 200.000 danskere svarer til 6,3% af de danske elkunder.

Konkurrencen fungerer
Markedschef Nicolaj Nørgaard Petersen ser udviklingen som et tegn på, at den frie konkurrence på markedet for elhandel virker.

- Det, der kendetegner et velfungerende marked, er, at der er konkurrence mellem leverandørerne, og at kunderne interesserer sig for at skifte. Set i det lys er det en positiv udvikling. Når forbrugerne skifter, er der en interesse i markedet, siger Nicolai Nørgaard Petersen.

Konkurrencen mellem selskaberne har ikke givet sig udslag i væsentlig lavere priser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095