23948sdkhjf

Ærgerlig Vattenfall fravælger dansk offshore-satsning

Vattenfall melder sig ud af kampen om Danmarks hidtil største offshore-satsning. Udbudsvilkårerne er simpelthen for dårlige, lyder det fra energigiganten.
Vattenfall har været en af favoritterne til rollen som operatør af Danmarks hidtil største havmøllepark mellem Djursland og Anholt. Nu meddeler selskabet, at man har valgt ikke at byde. Det skyldes de dårlige udbudsvilkår, skriver Berlingske Business.

Vilkårerne er for stramme
Hos Vattenfall er interessen for offshore ellers stor, men vilkårerne i udbudsmaterialet til havmølleparken mellem Djursland og Anholt er simpelthen for dårlige til, at man vil være med.

- Anholt er simpelthen ikke attraktiv nok. Vilkårerne er meget stramme - blandt andet skal første mølle være i drift allerede ved udgangen af 2012 - hvilket er meget kort tid for et så stort projekt. Desuden har vi vurderet, at afregningspriserne for offshore-strøm er mere attraktive i for eksempel England, hvor vi netop nu er i gang med opførelsen af landets største offshore-park, siger Marianne Reedtz Sparrevohn, kommunikationschef i Vattenfall Danmark til avisen og fortsætter:

- Det er ikke for, at vi ikke ønsker vindmøller. Vi har i dag otte vindmølleparker i seks lande. Men vores beregninger viste simpelthen, at der var for mange risici forbundet med Anholt. Blandt andet er bøderne meget voldsomme, hvis ikke parken bliver tilsluttet inden for den meget korte tidsfrist.

Mulige spillere er Dong og E.On
Det er Energistyrelsen, der står for udbuddet af den 400 MW-store havmøllepark. Men hvem, der byder, er endnu ikke offenliggjort, og to andre mulige spillere, Dong Energy og E.On, vil endnu ikke afsløre, om man har afgivet bud.

Dong Energy har nemlig tidligere kritiseret udbudsbetingelserne for Anholt-parken, og så sent som i marts overvejde man stadig.

Der er deadline for at afgive bud i dag kl. 14.00, og det forventes, at vinderen af udbuddet kan offentliggøres den 19. april.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14