23948sdkhjf

Regeringen vil øge brug af biomasse i energiforsyningen

Grøn Vækst 2.0 skal understøtte Danmarks målsætning om 30 procent vedvarende energi i 2020.
Dele af fødevareerhvervet står i en svær situation på grund af den økonomiske krise.

På den baggrund vil regeringen og Dansk Folkeparti sætte gang i en række initiativer.

Eksempelvis skal brugen af biomasse i energiforsyningen styrkes.

Der er enighed om at søge tilslutning blandt parterne i energiforligskredsen til at udbrede det frie brændselsvalg til kraftvarmeværker på op til 2 MW.

Initiativet vil øge efterspørgslen efter biomasse.

- Vi kan blandt andet se, at regeringen tager endnu et skridt i retning af at sikre grøn energi til Danmark med landbruget som en væsentlig nøglespiller. Her tænker jeg på de mange dele af aftalen som omhandler biogas, biomasse og biobrændstoffer, og flere økologiprojekter, siger Michael Brockenhuus-Schack, der er formand i Landbrug & Fødevarer.

Støtte til afsætning af biogas
Der skal hurtigst muligt indføres støtte til afsætning af biogas til naturgasnettet, så støtten ligestilles med den nuværende støtte til afbrænding af biogas i de decentrale kraftvarmeværker.

Initiativerne understøtter Danmarks målsætning om 30 procent vedvarende energi i 2020 og opfyldelsen af Danmarks klimamål.

Herudover skal mulighederne for og de økonomiske konsekvenser af at styrke produktionen af biobrændstoffer i Danmark undersøges.

- Det er punkter, som vi har arbejdet hårdt for og som dels skaber vedvarende energi til Danmark og dels nye forretningsområder for os, forklarer Michael Brockenhuus-Schack, der er formand i Landbrug & Fødevarer.

Savner en højere garantipris
Økologisk Landsforening savner et solidt fundament for biogas-udviklingen i hjælpepakken.

- Der er nogle positive tiltag for biogas, herunder hjælp til at få biogas inde på naturgasnettet, men vi savner fortsat en højere garantipris for el fra biogasanlæg. Det vil sætte turbo på biogasudviklingen i Danmark, siger Evald Vestergaard, formand i Økologisk Landsforening og tilføjer:

- Lige nu sendes dansk kapital over grænsen til biogasanlæg i tyskland, hvor der er en energipolitik, som fremmer vedvarende energi. Det har vi til gode i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078