Installatører bekymrede over skrotningsordning
Efter et par måneder har det vist sig, at der er kommet langt færre ansøgere til oliefyrspuljen end forventet. Det er bekymrende, lyder det fra Tekniq.
- Når man tager i betragtning, at der allerede efter to uger var kommet 4.000 ansøgninger, så må man konstatere, at kurven nu er fladet ud. Det er bekymrende, siger Christian Jarby til Installatør Horisont.
En kompliceret løsning
Årsagen til, at danskerne ikke har kastet sig over ansøgningspapirerne, er i følge Christian Jarby, at man som oliefyrsejer behøver mere tid til at tage beslutningen om at udskifte oliefyret med jordvarme eller solvarme.
- Hvis man vil skifte til varmepumper eller solvarme, skal man bruge en del tid på at undersøge, hvor meget haven skal graves op eller hvor, solvarmeanlægget skal placeres. Det er komplicerede løsninger, hvorimod fjernvarme ligger lidt mere til højrebenet, siger Christian Jarby og fortsætter:
- Det er også derfor, at 50 procent af de 5.000 ansøgninger, der indtil videre er kommet, er til fjernvarme.
Synliggørelse af oliefyrspuljen
Christian Jarby og Tekniq-medlemmerne efterlyser nu yderligere synliggørelse af oliefyrsordningen.
- Meldingen fra installatørerne er, at vi meget gerne må ”køre endnu en tur med markedsførings-trækvognen". Det tygger vi på i øjeblikket, for det koster jo nogle penge. Men det er helt sikkert, at der er brug for mere omtale af tilskudsmuligheden – ikke kun fra os, men også andre aktører, understreger Christian Jarby overfor magasinet.
Seneste opgørelse fra Energistyrelsen, der administrerer ordningen, viser, at 50% af de 5.000 har søgt om overgang til fjernvarme, mens 25% har mod på jordvarme. Derimod er luft-til-vand varmepumper og solvarme ikke de store vindere og trækker henholdsvis 15% og 10% af ansøgerne.