23948sdkhjf

Markant fremgang hos Tre-For i 2009

Tre-For koncernen har i 2009 haft en markant fremgang på 45 % i omsætningen i forhold til året før.
2009 har været et travlt år for Tre-For koncernen, selvom forretningsområderne har været præget af den generelle afmatning i samfundet.

Bedste resultat i fem år
Med et samlet koncernresultat på 153 mio. kr. efter skat og en nettoomsætning på 1,7 mia. kr., som er det bedste resultat de seneste 5 år, betegner Tre-Fors administrerende direktør Knud Steen Larsen resultatet som værende meget tilfredsstillende:

- Overskuddet efter skat er en fremgang på 365 mio. kr. i forhold til året før, og en positiv fremgang på mere end 130 mio. kr. i forhold til vores forventninger.Vi har fået lagt vores finansiering på plads i rette tid og gennemført den nødvendige rationalisering og effektivisering af koncernen. Vi kan dermed konstatere, at denne rettidige disponering sammen med vores strategi med vækst og udvikling i de kommercielle forretningsområder har betydet, at vi har klaret det vanskelige marked tilfredsstillende.

Ny strategiperiode
I 2009 tog Tre-For hul på en ny strategiperiode, som strækker sig frem til 2012.

- Vi ønsker, at fastholde det høje investeringsniveau på omkring 300 - 700 mio.kr. om året i vores kerneaktiviteter for at sikre en moderne og forsyningssikker infrastruktur og en sund forretningsud-vikling i værdiskabende aktiviteter, hvilket vil medføre vækst og mange arbejdspladser i området omkring os, fortæller Knud Steen Larsen og fortsætter:

- Tre-For er godt rustet til fremtiden med et solidt fundament til den fremtidige udvikling af koncernen.

Investeringer i fremtiden
Der er også i 2009 foretaget store investeringer for at sikre en forsat udvikling og udvidelse af foretningsområderne.

Der er arbejdet intensivt på etableringen af det børsnoterede vindmølleselskab European Wind Investment A/S (forkortet EWII) sammen med kapitalforvaltningshuset EgnsINVEST. Tre-For har indskudt et trecifret millionbeløb i EWII. I årets sidste måneder er der endvidere lanceret et grønt elprodukt, hvor elkunderne for 25 kr. ekstra om måneden kan gøre miljøet en tjeneste og sikre sig at den mængde strøm de bruger, bliver produceret på vindmøller.

Derudover arbejder Tre-For med udbredelsen af flere nye klimavenlige energiteknologier, heriblandt solceller, brændselsceller, varmepumper osv. samt udviklingen af infrastruktur til introduktion af elbiler samt etablering af ladestandere til elbiler.

Tre-For foretager en omfattende udskiftning af alle målere til el, vand og varme som led i et samlet fjernaflæsningsprojekt, som afsluttes i 2010.

Tre-For Entreprise har, på lige fod med andre entrepriseselskaber i branchen, mærket afmatningen i markedet og at det er sværere at få ordrer i ordrebøgerne. Til trods for dette er der opnået et tilfredsstillende omsætning på 393 mio. kr., som ligger en smule over sidste års historisk flotte omsætning.

Det samlede investeringsniveau for Tre-For i 2009 udgjorde 721 mio. kr.

Årsrapport 2009
Årets resultat efter skat for de enkelte forretningsområder blev følgende:

Tre-For El-net A/S: -4,5 mio. kr.
Tre-For Vand A/S: 2,1 mio. kr.
Tre-For Varme A/S: 26,3 mio. kr.
Tre-For Entreprise A/S: 11,8 mio. kr.
Tre-For Bredbånd A/S: -78,1 mio. kr.
Tre-For Energi A/S: 13,8 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109