23948sdkhjf

Energitilsynet påviser lovbrud på varmepriser

Efter en undersøgelse af E.On's varmepriser kan Energitilsynet nu konkludere, at selskabet har opskruet varmepriserne med 45 mio. kr. i forhold til selskabets reelle udgifter.
Energitilsynet er netop ved at lægge sidste hånd på en undersøgelse af E.Ons varmepriser foretaget i årene 2006-2008.

Konklusionen er, at E.On har opkrævet mere for renteudgifter og afskrivninger i forbindelse med fjernvarmepriserne end de reelle udgifter, der er i den låneaftale E.On Varme og E.On Produktion har indgået med moderselskabet, skriver Sjællandske Medier.

Accept af lovbrud såfremt….
Energitilsynet er parat til at acceptere E.On's metode, såfremt pengene bruges til at finansiere de investeringer, E.On har gjort i perioden.

Hos E.On har man på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til Energitilsynets kendelse, men Tore Harritshøj, administrerende direktør for E.ON Danmark, siger til Sjællandske Medier:

-Vi er i en konstruktiv dialog med dem, og jeg vil ikke tegne det sort eller hvidt. Vi har haft en række sager med Energitilsynet, og det er hver gang blevet løst, og det regner jeg også med, at det her bliver.

45 mio. kr. fordelt på renteudgifter og afskrivninger
I alt har E.On skruet varmepriserne op med 45 mio. kr., hvoraf 18,5 mio. kr. er ulovligt opkrævede renteudgifter, mens der er opkrævet 26,5 millioner kroner mere for afskrivninger på anlæggene, end hvad de faktiske udgifter er ifølge låneaftalen.

Den meropkrævning er ifølge Energitilsynet lovlig, forudsat at pengene bliver brugt på anlægsinvesteringer.

Energitilsynet er i gang med at færdiggøre undersøgelsen af E.ON's fjernvarmepriser, som blev startet i 2008 efter adskillige klager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078