23948sdkhjf

Vattenfall får flyvende start på sin tredje britiske vindmøllepark

Vattenfall lægger endnu en brik i klimapuslespillet med opførelsen af sin tredje vindmøllepark i Storbritannien på halvandet år, Ormonde Wind Farm i Det Irske Hav.
– Vi er meget glade for at kunne meddele, at vi har indledt opførelsen af vores seneste britiske vindmøllepark. De første fundamenter til Ormonde Offshore Wind Farm blev installeret i sidste weekend. Byggeriet forventes at stå færdigt i 2011, og elproduktionen forventes at komme i gang senere samme år, siger Anders Dahl, chef for Vattenfall Wind Power.

Ormonde Offshore Wind Farm ligger 10 km uden for Barrow-in-Furness i grevskabet Cumbria i det nordvestlige England. Når vindmølleparken står færdig, vil den bestå af 30 vindmøller af typen RePower på hver 5 MW. Det rækker til at forsyne cirka 100.000 husstande med el årligt.

– De meget store 5 MW vindmøller bliver et væsentlig bidrag til forsyning af ren energi til et stort antal husstande. Det understøtter EU’s og Storbritanniens mål for vedvarende energi og Vattenfalls egne ambitioner om at reducere klimapåvirkende udledninger og blive klimaneutral i 2050, siger Anders Dahl.

Fakta
Vattenfall opfører ni vindmølleparker i seks lande fra 2009-2011. Det betyder:

- Fordoblet elproduktion af vindkraft.
- En vigtig hjørnesten i bestræbelserne på at reducere klimapåvirkende udledninger og nå klimaneutralitet i 2050.
- Investeringer på i alt to milliarder euro.

Tre vindmølleparker er under opførelse i Storbritannien nu:

- Ormonde Wind Farm
- Thanet Wind Farm
- Edinbane Wind Farm

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11