23948sdkhjf

EnergiMidt med overskud og beskyldninger om bestikkelse

Efter to år med underskud, mens fiberforretningen var under opbygning, mønstrer EnergiMidt nu igen et overskud. Samtidig er selskabet i pressen blevet beskyldt for bestikkelse af kommunale embedsmænd.
Hos EnergiMidt er der gode takter at spore efter, at man i et par år har haft røde tal på bundlinjen. Virksomheden er nu på fode igen med sorte tal. Men samtidig er selskabet løbet ind i en mur af beskyldninger om bestikkelse af kommunale embedsmænd.

Beskedent overskud - men det er der!
- Selvom 253.000 kroner er et beskedent overskud, så vægter det meget, eftersom vi har kørt med underskud i to år, mens vores fiberforretning har været under opbygning. Jeg er derfor glad for i dag at kunne konstatere, at EnergiMidt igen er i balance, sagde formand for bestyrelsen Jens Jørn Justesen i sin beretning på EnergiMidts repræsentantsskabsmøde onsdag aften.

Resultatet er kommet i hus på trods af, at 2009 har været præget af finanskrisen og til trods for en generel hård konkurrence. Konkurrencen har været særlig hård blandt udbyderne af internet-, tv- og telefontjenester.

Beskyldninger om bestikkelse
Samtidig med den glædelige nyhed om et længe ventet overskud, så er EnergiMidt blevet beskyldt for at bestikke borgmestre, kommunaldirektører og embedsmænd i fem midtjyske kommuner med et årigt ophold på hotel med alt betalt. I følge BT skulle de udvalgte kommuner - herunder Horsens, Herning og Silkeborg - til gengæld have købt el og ydelser fra EnergiMidt for et stort millionbeløb.

- Vi afholder arrangementet for at netværke med vores kunder, for når vi holder almindelige møder, er folk jo hurtigt ude ad døren igen. Så for os er det en chance for at mødes under mere hyggelige omstændigheder, siger Holger Blok, der er administrerende direktør for elselskabet om de årlige hotelophold.

Det er midlertid ulovligt for kommunalt ansatte at modtage den slags gaver.

- Det er klar bestikkelse og overtrædelse af straffelovens §144, når man tager med, fordi man er offentligt ansat, siger lektor i forvaltningsret Sten Bønsing.

Sagen med EnergiMidt er kommet frem, efter at BT i det seneste halve år har sat fokus på en lang række sager, hvor kommunale embedsmænd har modtaget forskellige "gaver" fra blandt andre KMD.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093