23948sdkhjf

Lykke Friis: Kriegers Flak er interessant

I regeringens indspil til EU’s fremtidige energipolitik er der stor fokus på integrationen af VE i energisystemet. Udvidede netforbindelser mellem EU landene skal medvirke til at sikre øget kapacitet med vindkraft. Lykke Friis kalder i den forbindelse Kriegers Flak for et interessant projekt.
Klima- og energiminister, Lykke Friis, betoner i et interview med Megawatt News, at indpasningen af mere vindkraft og en udbygning af netforbindelsene på det europæiske elmarked med henblik på at sikre konkurrencen på markedet, kræver nye initiativer.

- En af mulighederne er større kapacitet på elforbindelserne mellem landene. Der er mange planer, og EU støtter bl.a. med genopretningsplanen mange af projekterne. Energinet.dk har bl.a. søgt at forstærke forbindelsen til Norge og arbejder med et nyt kabel til Nederlandene og forstærkning af forbindelsen mellem Jylland og Tyskland. For hvert enkelt projekt analyseres samfunds- og selskabsøkonomi nøje forud en eventuel beslutning, siger Lykke Friis.

Kriegers Flak er interessant
På spørgsmålet om, hvordan ministeren ser mulighederne for udvikling af et europæisk offshore supergrid, herunder planerne for at etablere nye forbindelser mellem Danmark og Tyskland vha. en havmøllepark på Kriegers Flak, svarer Lykke Friis, at det fortsat er et interessant projekt:

- En ny forbindelse mellem Danmark og Tyskland via Kriegers Flak er et af de projekter, EU har givet tilsagn om at støtte med midler fra genopretningsplanen. Projektet hænger snævert sammen med etablering af havmøller både på tysk og dansk sokkel. Det er et meget interessant projekt. Der arbejdes på et beslutningsgrundlag, som kan tjene som grundlag for efterfølgende politiske drøftelser, siger hun.

Det skriver Vindmølleindustrien.

- Danmark deltager desuden i North Sea samarbejdet, hvor både myndigheder, systemansvarlige virksomheder og energitilsyn fra 10 europæiske lande bl.a. vil se på mulighederne og økonomien i et eventuelt europæisk offshore net, siger hun.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094