23948sdkhjf

Fremtidens afløser for olieraffinaderier skal findes

Bioteknologi-forskere fra AAU i Ballerup skal sammen med Oxford University finde grundstenene til fremtidens bioraffinaderier.
De fleste anser grøn teknologi for at være et nødvendigt vækstområde på vejen mod et bæredygtigt samfund.

Biomasse vil udgøre en væsentlig andel af fremtidens energiforsyning sammen med en række andre bæredygtige kilder, men hertil kommer, at biomassen også vil blive den vigtigste erstatning for olie som industrielt råstof.

Overalt i verden foregår der i disse år en intensiv forskning i udviklingen af bioraffinaderier, eftersom mange af de nødvendige delprocesser ikke er færdigudviklede.

Bidrage til virkeliggørelse
For at løse nogle af de teknologiske flaskehalse i kommende bioraffinaderier har EU-Kommissionen nu igangsat et stort projekt om bæredygtige produkter ud fra biomasse i integrerede bioraffinaderier (SUPRA-BIO).

Det fireårige projekt, som ledes af University of Oxford og har et samlet budget på 14,7 millioner euro, er sammensat af 17 europæiske samarbejdspartnere, hvor Sektionen for Bæredygtig Bioteknologi på Aalborg Universitet i Ballerup er den eneste danske universitetspartner.

Projektet forventes at munde ud i en række anbefalinger og nye metoder, som kan bidrage til virkeliggørelsen af egentlige bioraffinaderier.
Læs mere om: AAU
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078