23948sdkhjf

Lille fremgang hos Greentech Energy Systems

Vindselskabet Greentech Energy oplevede i første kvartal af 2010 en lille fremgang i både omsætning og resultat, selvom perioden var præget af dårlige vindforhold.
Greentech Energy Systems har netop opkøbt de resterende 15% af aktierne i Minerva Messina Srl. og er dermed eneejer af den italienske vindmøllepark. Samtidig kan man for 1. kvartal i 2010 fremlægge et regnskab med små forbedringer sammenlignet med samme periode året før.

Omsætning & Omkostninger
Omsætningen i perioden blev 21,3 mio. kr. mod 20,4 mio. kr. i samme periode 2009. Omsætningen for 1. kvartal 2010 er, som i 2009, præget af dårlige vindforhold i Nordeuropa, mens vindforholdene i Italien har været meget tilfredsstillende.

Produktionsomkostningerne, der også indeholder afskrivninger på de operationelle produktionsanlæg, er steget svagt i forhold til 1. kvartal 2009, som følge af den forøgede produktionskapacitet, og andrager 12,4 mio. kr.

De administrative omkostninger for perioden blev 18,2 mio. kr., hvilket er en forøgelse på 12,0 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år. Stigningen skyldes hensættelser i forbindelse med fratrædelsen af to af Selskabets direktører. Beløbet omfatter primært disse personers løn og øvrige lønrelaterede omkostninger i den 2-årige opsigelsesperiode.

Resultat af kapitalandele, finansielle poster og før skat
Resultatet af kapitalandele i associerede virksomheder andrager 0,7 mio. kr. og indeholder det regnskabsmæssige resultat for selskabets investeringer i associerede virksomheder, herunder Monte Grighine-projektet.

Resultatet af finansielle poster for indeværende periode andrager netto -1,4 mio. kr., hvilket er en forbedring på 6,7 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år. Dette skyldes dels en styrkelse af Selskabets likviditetsmæssige position og dels en gunstig kursudvikling på særligt den polske valuta.

Periodens resultat før skat beløber sig til -10,0 mio. kr. mod -12,5 mio. kr. i samme periode i 2009.

Resultatet er i overensstemmelse med selskabets forventninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096