23948sdkhjf

Skift fra naturgas til fjernvarme ikke uden sværdslag

Aalborg Kommune risikerer at betale 1,5 mio. kr. i kompensation til HMN Naturgas I/S, såfremt naturgassen skiftes ud med fjernvarme i institutionsområdet Hammer Bakker.
En besparelse på 17 mio. kr. over en 20-årig periode er ikke sådan at kimse ad. Derfor vil Aalborg Kommune også gerne forsyne institutionsområdet i Hammer Bakker nord for limfjordsbyen med fjernvarme frem for naturgas. Men skiftet fra naturgas til fjernvarme bliver ikke uden sværdslag, skriver Nordjyske.dk.

1,5 mio. kr. i kompensation
Naturgasselskabet HMN I/S kræver en kompensation på 1,5 mio. kr., såfremt fjernvarmen skal holde sit indtog i et naturgasområde.

- Naturgasselskabet har investeret nogle penge i at lægge et rør derop. Lovgivningen er lavet sådan, at når vi skal afbryde den, fordi vi samfundsøkonomisk kan lave noget der er bedre og billigere, så skal de have en erstatning, siger forsyningsrådmand Tommy Eggers til avisen.

Farer frem med lempe
Tommy Eggers fra Aalborg Kommune siger om situationen i Hammer Bakker.
- Vi skal finde en eller anden løsning på det, for det her er bare ét sted, der er også andre steder, hvor vi går ind og ændrer på forsyningen, og hvor det kunne være i kommunens fordel, at der var regler, der var til at leve med. Vi farer ikke frem med hammer, men vi vil gerne have, at vi skal kunne snakke os til rette.

Det bliver nu Aalborg Byråd, der skal se på sagen, før man kan komme videre, og Tommy Eggers er ikke i tvivl om hvilken vej naturgasselskabet vil gå.

- Vi gætter på, at naturgasselskabet vil indbringe sagen for Energiministeriet og siger, at det er deres område, og hvis Aalborg Kommune skal lave fjernvarme deroppe, så vil selskabet have en erstatning, slutter han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094