23948sdkhjf

Rødsand 2 overholder tidsplanen

Den havbaserede vindmøllepark Rødsand 2 er nu halvvejs gennem opførselsfasen. Tidsplanen overholdes trods hård vinter, lyder det fra E.On.
Torsdag aften den 27. maj kl. 22 blev vindmølle nr. 45 rejst på Rødsand 2 vindmøllepark. Dermed er projektet halvvejs gennemført.

Samtlige 90 møller skal efter planen være rejst og i gang med at producere el i slutningen af sommeren, skriver E.On på sin hjemmeside.

- Trods en hård vinder overholder vi tidsplanen, siger Anders Ljungman, projektleder fra E.On, og han fastslår, at det skyldes den store indsats fra alle involverede i projektet.

I dag leverer ca. 25 vindmøller allerede el, og de øvrige bliver løbende koblet på.

- Faktum er, at vi er tre måneder længere fremme med arbejdet i forhold til vores oprindelige tidsplan, der blev lagt, da vi gik igang med projektet, forklarer Anders Ljungman.

Fakta om Rødsand 2
Rødsand 2 bygges mellem Nysted Havmøllepark, Gedser og Rødby på et 34 km2 stort område. De 115 meter høje vindmøller placeres i fem rækker med 18 vindmøller i hver række.

Rødsand 2 består af 90 vindmøller med et samlet effekt på 207 megawatt og skal producere 800 mill kilowatttimer pr. år og kommer til at forsyne 200000 husholdninger med el. Rødsand 2 erstatter kulkraft og mindsker dermed udslippet af CO2 med 700 000 ton pr år.

Læs mere om: E.ON
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095