23948sdkhjf

Greentech trues af italiensk lovforslag

Det danske vindmølleselskab Greentech risikerer at miste sit eksistensgrundlag, såfremt et nyt lovforslag om at fjerne tilskuddet til vindmølleenergi i Italien vedtages.
Voldsom spare-iver i det italienske parlament kan få stor betydning for det danske børsnoterede selskab Greentech Energy Systems, skriver Jyllandsposten.

Greentech henter nemlig 60 % af sin omsætning i Italien.

Mister 150 mio. kr. i 2010
Såfremt loven vedtages, som den ser ud lige nu, så vil det betyde mistede indtægter på omkring 150 mio. kr. alene i 2010 for Greentechs vedkommende. Og i takt med, at Greentechs italienske vindmølleprojekter færdiggøres, vil tabet stige.

- Hvis man skal lytte til eksperter i Italien og se på den debat, som kører i pressen, er der nogen, som udtaler, at det direkte vil være ødelæggende for fremtiden for vindenergi i Italien, fordi man bevæger sig ned på et niveau, hvor det ikke længere bliver rentabelt at gennemføre vindmølleprojekter, siger direktør Kaj Larsen til avisen.

Kaj Larsen maner dog til besindighed. Erfaringen siger ham, at italienske love oftest ændres grundlæggende fra fremsættelse til en faktisk vedtagelse.

Lovforslaget fjerner grønne certifikater
Lovforslaget er en direkte konsekvens af, at de italienske politikere ikke længere vil være med til at finansiere vindselskabernes vindmølleeventyr.

Den italienske stat har masseopkøbt de såkaldte grønne certifikater, hvorfra halvdelen af afregningsprisen fra grøn el kommer. Det holder prisen kunstigt oppe.

Ifølge lovforslaget vil staten ikke længere købe de grønne certifikater, hvilket vil få prisen til at styrtdykke.

Lovforslaget blev fremsat i slutningen af maj og skal ifølge de italienske regler være færdigbehandlet inden udgangen af juli.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156