23948sdkhjf

Tekniq ikke imponeret af Dong Energy

Dong Energy har netop sendt 5 mio. kilowattimer i udbud. Det imponerer ikke installatørernes organisation Tekniq, der mener at udbuddet dækker en alt for lille del af den samlede energispareindsats.
Dong Energy har i dag valgt at sende energibesparelser på 5 millioner kilowatt-timer i udbud. Og dermed bryster Dong Energy sig af at være det første energiselskab, som udbyder en del af deres energispareindsats, og i en pressemeddelelse skriver Dong, at de håber, at der er et marked for at købe og sælge sparede kilowatt-timer, og at man på den måde kan få endnu flere til at engagere sig i arbejdet med at spare på energien, skriver Tekniq i en pressemeddelse.

– Det er naturligvis positivt, at Dong Energy nu mere end seks måneder efter, at de skrev under på en aftale med klima- og energiministeren har fundet ud af, at de er forpligtet til at inddrage andre aktører – herunder installatører – i deres energispareindsats. Men inden vi bliver alt for benovet over Dong Energy, er det på sin plads at understrege, at de fem millioner kilowatt-timer, som Dong Energy nu vælger at sende i udbud, svarer til ca. 1,5 pct. af den samlede spareindsats, som Dong Energy skal levere. Så det kan godt være, at Dong er det første energiselskab, der sender en besparelse i udbud. Men det er kun en brøkdel af deres samlede energispareindsats, der nu kommer i spil uden for Dongs egen virksomhed. En langt større del af Dongs spareindsats burde komme ud i markedet, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i Tekniq Installatørernes Organisation.

Han er heller ikke tilfreds med, at det nu er Dong selv og ikke markedsprisen, der bestemmer, hvad der skal gives tilskud til.

– Hovedpointen med aftalen mellem energiselskaberne og klima- og energiministeren var, at der skulle skabes et åbent marked for energibesparelser. Meningen er, at alle skal kunne bidrage. Energiselskaberne skal købe energibesparelserne, hvor de er billigst. Derfor er det ikke nok, at Dong udvælger nogle få, der kommer ind i det lukkede system, siger Niels Jørgen Hansen i sin kritik af Dongs udbud.

Han opfordrer i stedet Dong til at købe hovedparten af det samlede energisparekrav på 300 millioner kilowatt-timer på et åbent marked.

– På den måde får samfundet mest for pengene, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.565