23948sdkhjf

Energitilsynets sekretariat bliver selvstændig institution

Med vedtagelsen af en ændring af energilovene implementeres EU's 3. energiliberaliseringspakke. Resultatet er bl.a., at Energitilsynets sekretariat etableres som en selvejende institution.
Folketinget har i dag vedtaget en ændring af energilovene, som bl.a. implementerer EUs 3. energiliberaliseringspakke i dansk lovgivning.

Dermed etableres de 3 energicentre i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som hidtil har været sekretariat for Energitilsynet, som en selvstændig institution, og Energitilsynet får en række nye opgaver.

Energitilsynet udskilles fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Baggrunden er, at Kommissionen i 3. energiliberaliseringspakke har ønsket at sikre regulatorernes uafhængighed af alle økonomiske, forvaltningsmæssige og politiske interesser på europæisk plan. 3. energiliberaliseringspakke indeholder derfor en række krav til regulatorernes formelle uafhængighed.

Det danske Energitilsyn har altid været en selvstændighed myndighed med sekretariatsbistand fra en særlig enhed i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Det nye er, at sekretariatet for Energitilsynet udskilles til en selvstændig institution. Dermed sikres de formelle rammer for den uafhængighed i sekretariatets arbejde, 3. energiliberaliseringspakke kræver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063