23948sdkhjf

God start for NRGi’s intelligente elmålere

NRGi’s nye intelligente elmålere i den sydlige del af forsyningsområdet henter data hjem, når de skal, i 99,9 % af tilfældene.
I løbet af 2009 og 2010 blev der sat cirka 50.000 intelligente elmålere op i Horsens og omegn, og de første målinger giver et resultat, som næsten ikke kunne være bedre. Den nye intelligente elmåler betyder blandt andet, at kunderne ikke selv skal aflæse forbruget længere – det foregår helt automatisk. Og 99,9 % af alle aflæsninger bliver hentet hjem dagligt – et resultat, som NRGi er yderst tilfreds med.

− Her er det yderst afgørende, at vi har alle tallene hentet hjem, for hvis bare et par procent mangler, så skal vi håndtere dem manuelt, og det kræver selvfølgelig resurser. Det betyder også, at familierne dagligt kan tilgå deres forbrug og på den måde være opmærksomme på, om der er tidspunkter, hvor de kan spare. Energiforbruget er kommet helt ned i øjenhøjde, siger John Maltesen, afdelingschef på intelligente elmåler-opsætningen.

Klar til udrulning i nord
Der blev gjort et grundigt forarbejde, før den første intelligente elmåler blev sat op, og derfor er det meget store projekt gået så relativt let.

− Vi har været utrolig grundige med at planlægge hele opsætningen, udvælge målere og teknologier, og det arbejde høster vi frugterne af nu. Hele processen er gået stort set gnidningsfrit, og det betyder, at vi nu kun mangler at sætte få målere op. Vi er på vej med løsning til de sidste, men de 50.000 igangsatte leverer data med stor succes, siger han.

Udrulningen i NRGi’s nordlige område begynder i efteråret 2011 og varer til nytår 2012.

− Fordi processen i syd er gået så godt, så står vi med nogle meget værdifulde erfaringer til at køre processen i den nordlige del af forsyningsområdet. Det er en meget større proces – denne gang gælder det cirka 150.000 målere, men vi tror på, at hvis vi kører processen på samme måde, vil vi også få succes her, siger John Maltesen.
Læs mere om: NRGi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141