23948sdkhjf

Xergi går ind i Sverige

Den danske virksomhed skal levere biogasanlæg på Gotland.
Med valget af Xergi til byggeriet af et nyt biogasanlæg på Gotland kommer der nu en ny virksomhed ind på det svenske biogasmarked. Det er det svenske energiselskab Triventus samt en gruppe lokale landmænd, der står bag det nye anlæg på Gotland.

Valget af Xergi er udtryk for, at biogasbranchen er i gang med at blive mere international, og det er godt for de landmænd og industrivirksomheder, som overvejer at investere i biogas.

Det siger Jørgen Ballermann, der er administrerende direktør i Xergi, som er en international leverandør af nøglefærdige biogasanlæg med base i Danmark.

– For år tilbage arbejdede vi primært i det danske marked, men i dag er vi en international virksomhed. Udover Danmark er vi ikke mindst aktive med datterselskaber i Storbritannien og Frankrig, men vi har i de senere år også bygget biogasanlæg i blandt andet Holland og USA. Nu er Sverige så også med i rækken af lande, vi arbejder i. Jeg tror, det er udtryk for en generel tendens, at biogasbranchen gradvist bliver mere international og dermed også kan tilbyde de nationale biogasmarkeder flere valgmuligheder og bedre løsninger, siger Jørgen Ballermann.

Biogas erstatter fyringsolie
Gasproduktionen på anlægget på Gotland forventes at komme op på cirka 20 GWh per år, hvilket svarer til ca. 2 millioner liter benzin. Der er mulighed for at øge produktionen til 30 GWh per år.

Anlægget kommer til at ligge i byen Bro cirka 10 km fra Visby. Biogassen fra anlægget skal erstatte fyringsolie på Arlas mejeri i Visby og opgraderes til naturgas og udnyttes i et lokalt gasnet på Gotland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093