23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Etablering af eldrevet luft-vand varmepumpeanlæg
Cowi har på vegne af Lohals Varmeforsyning fremsendt projektforslag til Langeland Kommune om etablering af eldrevet luft til vand-varmepumpeanlæg med en varmeeffekt på 0,6 MW anlæg.

Lohals Varmeforsyning ønsker at erstatte driften af flis kedel om sommeren og reducere spidslastdriften om vinteren med varmepumpeanlægget.

Anlægget vil kunne dække hele sommerlasten i perioden 1/6 til 1/9. Dette vil reducere driftstiden på flis kedlen og medføre en forlænget levetid.

Etableringen er i henhold til såvel lov om varmeforsyning som bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg, godkendelsespligtigt og kommunalbestyrelsen har godkendt projektet./Langeland Kommune

Spildevandskloakering
Klima-, miljø- og teknikudvalget i Thisted Kommune har vedtaget tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2016-2021 endeligt efter endt høring. Tillægget vedrører fastsættelse af kloakeringsform for nyt aflastningsområde ved Østerbakken og Leopardvej.

Udgifter til etablering og drift af det nye spildevandssystem afholdes af Thisted Vand A/S. /Thisted Kommune

Klimatilpasning
I forbindelse med revision af Esbjerg Kommunes klimatilpasningsplanen fra 2013 blev der udarbejdet et oversvømmelseskort, der identificerede oversvømmelsesrisikoen ved viadukten under jernbanen ved Kjersing Ringvej. Beregninger viser, at man uden yderligere tiltag og fuld udbygning af tilstødende erhvervsområder ved en 100 års hændelse i værste tilfælde vil have mellem 100 og 130 cm vand i viadukten, alt efter om man regner med eller uden klimafremskrivning.

Udbygger man derimod det eksisterende regnvandsbassin ved Limfjordsvej, samtidig med at man etablerer et regnvandsbassin ved Lillebæltsvej og ændrer udformningen af uheldsbassinet ved Bilka-kryds-bassinet, så viser beregningerne, at vandstanden ved fuld udbygget opland vil være mellem 50-70 cm ved en 100 års hændelse, ligesom vejen forholdsvist hurtigt vil være farbar igen.

Plan og miljøudvalget besluttede forleden, at regnvandsbassinet ved Limfjordsvej skal udvides, og at der skal etableres nyt regnvandsbassin ved Lillebæltsvej. Desuden ændres udformningen af uheldsbassinet i Bilka-krydset./Esbjerg Kommune

Varmeforsyning
By- og kulturudvalget i Odense Kommune har godkendt et projektforslag fra Fjernvarme Fyn A/S for fjernvarmeforsyning af Demantsvej 12, hvor der opføres 25 nye boliger.

Investeringer i projektet forventes at være 104.000 kr. for distributionsnet og stikledninger./Odense Kommune

Spildevandsrensning
Ringkøbing-Skjern byråd har vedtaget tillæg nr. 18 til Spildevandsplan 2010-2020.

Med tillægget er det juridiske grundlag for etablering af planlagte transportledninger i 2019 i forbindelse med centralisering af spildevandsbehandlingen på plads. Hermed kan Ringkøbing-Skjern Forsyning A/S forhandle med de berørte lodsejere.

Der er tale om etablering af en transportledning fra Lem til Herningvej, en transportledning fra Lem til Herningvej, en transportledning ved Vostrup og en transportledning fra Stadil til Tim. /Ringkøbing-Skjern Kommune

Solceller
Ringkøbing-Skjern byråd har godkendt et forslag til lokalplan for et område nord for Bork, som herefter fremlægges i otte ugers offentlig høring.

Baggrunden for lokalplanen er en ansøgning fra Vores Sol Ejendomsselskab om at opføre et solcelleanlæg til strømproduktion på et cirka 34,5 hektar stort område vest for de 12 vindmøller på Holmen.

Solcelleanlægget vil have en kapacitet på op til 23 MWp og en årlig produktion på cirka 24.000 MWh, hvilket svarer til, at solcelleanlægget vil kunne forsyne omkring 7.400 husstande. /Ringkøbing-Skjern Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094