23948sdkhjf

Lav et soft landing-spot

Fremtidens grønne løsninger skabes gennem samarbejde på tværs af landegrænser og sektorer

I Kina løber de stærkt for den grønne omstilling. De har store udfordringer, som de investerer stort i at løse. Det åbner muligheder for danske virksomheder og danske forskere, der kan byde ind med løsninger til det kinesiske marked, men det åbner også muligheder for samarbejde på tværs af Triple Helix på tværs af Kina og Norden.

Jeg er netop rejst til Kina, hvor jeg er inviteret som key note-speaker på Kinas største innovationskonference, Puijang Innovation Forum, der finder sted i Shanghai.

Kineserne er meget interesserede i at høre om, hvordan vi arbejder med innovation i Danmark samt om vores styrkepositioner indenfor bæredygtig energi.

Flere kinesiske virksomheder er allerede i gang med at etablere hovedkontorer for forskning og udvikling rundt omkring i Europa, og de ser en stor fordel i at være til stede i Danmark. Vi kan give dem et soft landing-spot allerede inden de lander i Danmark, og give dem direkte adgang til dansk ekspertise og den danske energibranches mange skarpe aktører.

Danmark er attraktiv, fordi vi har et stærkt økosystem, hvor vi kan hjælpe med at finde de rette samarbejdspartnere og forskere, attraktive komplementære teknologier samt imødekommende kommuner og forsyningsselskaber, der er positive overfor at teste og demonstrere nye løsninger.

Vi vil vise både de danske, nordiske og kinesiske aktører, at der er mange krydsflader og potentialer for i samarbejde at udvikle fremtidens grønne energiløsninger. 

Årsmøde og House of Energy

Tirsdag d. 11. juni får House of Energy besøg af flere af de store aktører i den kinesiske energibranche, når House of Energy’s Årsmøde afholdes  under overskriften Smart Energy in a Smart City Context.

Sammen med flere af de skarpeste aktører fra den danske energibranche indtager kinesiske erhvervsorganisationer, virksomheder og universiteter talerstolen, og gør os klogere på, hvad der efterspørges, og belyser muligheder for partnerskaber om nye projekter, produkter og innovative løsninger. 

Årsmødet kommer hele vejen rundt med emner som byernes rolle i den grønne omstilling, fjernkøling, digitalisering i vindsektoren, Power2X, E-mobility og Cyber Security. Som en integreret del af konferencen afholder vi sammen med DG Energy en workshop, hvor deltagerne kan få indflydelse på EU’s Strategic Energy Technology Plan (SET). 

Artiklen er en del af temaet Klumme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109