23948sdkhjf

Fiber-ordre til SEAS-NVE

Energiselskabet skal i de næste fire år sikre lynhurtige dataforbindelser mellem Region Sjællands institutioner baseret på fiberbredbånd.
Region Sjælland har netop tildelt SEAS-NVE opgaven med at etablere og drive lynhurtige dataforbindelser mellem regionens sygehuse og de tilknyttede institutioner.

Region Sjælland har i dag to store datacentre på henholdsvis Ringsted og Slagelse Sygehuse. De skal nu forbindes med regionens seks andre sygehuse. De otte sygehuse har over 2.000 sengepladser og foretager hvert år over 1 million ambulante behandlinger og cirka 150.000 indlæggelser.

Vil sikre optimal tryghed
Derudover bliver de andre institutioner, som regionen samarbejder med – eksempelvis Sklerosehospitalet, Filadelfia, Jordemorkonsultation, specialtandpleje og afvænningshjem – også koblet på netværket, så alle læger og andet fagligt personale har adgang til opdateret information om den enkelte patient og den konkrete behandling.

- SEAS-NVE har en ambition om at være en aktiv medspiller i udviklingen af hele regionen. Med etableringen af fiberbredbånd mellem Region Sjællands behandlingstilbud er vi med til at sætte regionen på det digitale Danmarkskort til gavn for både borgere, offentlige institutioner og erhvervslivet, siger telechef Aage Wolff-Sneedorff, SEAS-NVE Erhverv.

SEAS-NVE skal etablere et netværk med såkaldte redundante linjer, som sikrer optimal tryghed. Alle hovedsygehuse får to separate fiber-forbindelser, så de altid er online, selv om der skulle opstå kabelfejl i forbindelse med anlægsarbejde eller andre hændelser. På den måde etableres en redundant ringforbindelse i regionen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078