23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Biogasanlæg
NGF Nature Energy ønsker at etablere et biogasanlæg nær Kværs ved Snur-Om i Sønderborg Kommune. Forvaltningen har derfor udarbejdet et lokalplanforslag samt forslag til kommuneplantillæg, der giver mulighed for at etablere biogasanlæg med tilhørende bygninger, tanke og andre tekniske anlæg. Forslagene er på byrådets dagsorden i dag, hvor de indstilles til godkendelse.

Det nye biogasanlæg skal, i første omgang, behandle op til cirka 600.000 tons biomasse om året, men planlægges på længere sigt at skulle behandle 800.000 tons årligt.

Biogasanlægget vil bestå af en administrationsbygning, læssehaller til på- og aflæsning af biomasse samt en procesbygning til forbehandling, opvarmning, lagertanke, procestanke samt gasbehandlingsanlæg. /Sønderborg Kommmune

Nedgravede affaldssystemer
Ishøj byråd har besluttet, at boligselskaber skal tilbydes kuber og nedgravede affaldssystemer med delt finansiering.

Vestforbrænding har udarbejdet et notat, som beskriver forskellige finansieringsmodeller og anbefaler en delt finansiering, hvor kommunen indkøber, ejer og vedligeholder materiel. Boligselskabet håndterer og finansierer den del af etableringen, der består af gravearbejde, nedsætning af betonkasse, belægning og eventuel belysning mm.

De boligselskaber, der har tilkendegivet interesse for de nedgravede affaldssystemer, er fire afdelinger i Vildtbanegård samt Vejleåparken./Ishøj Kommune

Solcelleanlæg 
Fagforvaltningen for Teknik og Miljø i Brønderslev Kommune har modtaget en ansøgning om etablering af et cirka 36 hektar stort solcelleanlæg syd for Nibstrupvej mellem Brønderslev og Motorvej E39. Teknik- og Miljøudvalget anbefaler, at Økonomiudvalget igangsætter udarbejdelse af lokalplan og kommuneplantillæg, så anlægget kan etableres som ansøgt.

Ligeledes anbefaler udvalget, at der lokalplanlægges for et solenergianlæg ved Hjallerup Enge. Her har Agri Nord på vegne af bygherre Per Lykkegaard Christensen og Niels Brocks Østergaard søgt om at måtte etablere et cirka 377 hektar stort solcelleanlæg.

Hvis der opstilles solcellepaneler indenfor hele arealet, vurderes anlægget at blive et af Europas største solcelleanlæg. /Brønderslev Kommune

Solcelleanlæg
Der er nu udarbejdet forslag til nyt plangrundlag, der skal bane vej for etablering af et solcelleanlæg på arealer nord for Ålbæk. Plangrundlaget muliggør etablering af et solcelleareal med en årlig produktion på cirka 20.000 MWh på det cirka 30 hektar store areal.

Frederikshavn Byråd tager stilling til, om forslagene skal sendes i høring på onsdag. /Frederikshavn Kommune

Solcelleanlæg
Guldborgsund Byråd skal tage stilling til, om der skal sættes gang i lokalplanlægningen for seks nye solcelleanlæg. Det drejer sig om anlæg på Oreby Gods og i Radsted, Grænge, Bøtø, Stangerup og Vålse.

Administrationen vurderer, at hvis alle seks projekter realiseres, kan de dække det årlige strømforbrug for 127.000 husstande.

Inden byrådet indkalder idéer og forslag til nyt kommuneplantillæg, justeres de enkelte projekter, så de er i overensstemmelse med de nye principper for nye solcelleanlæg, der er undervejs. Både sagen om igangsætning af lokalplanlægning og sagen om de nye principper for solcelleanlæg er på Teknik, Miljø og Ejendomsudvalget dagsorden i dag. /Guldborgsund Kommune

Vej og solcellepark 
Teknisk Udvalg i Vejle Kommune besluttede forleden at anbefale forslag til lokalplan nr. 1265 Erhvervsområde ved Grundet Ringvej, Vejle og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg til byrådets godkendelse med henblik på offentliggørelse. 

Det er en privat bygherre, der har anmodet om en ny lokalplan for området ved Dandy Business Park på Lysholt, som giver mulighed for etablering af en ny adgangsvej og en solcellepark. /Vejle Kommune

Solcelleanlæg
KAB har på vegne af AKB, Albertslund, afd. Hedemarken bedt Albertslund Kommunalbestyrelse godkende, at der som en del af en grøn omstilling etableres et solcelleanlæg på blok 12 i forbindelse med tagrenovering af blokken, og det godkendte Kommunalbestyrelsen på sit seneste møde.

Der er tale om etablering af et hybridanlæg med batterier, hvor overskydende strøm kan lagres til senere brug.

Det vurderes at byggeperioden vil være cirka tre måneder med start september 2019.

Renoveringsdelen omfatter en total tagudskiftning med ovenlys, tagrender og nedløbsrør og ny isolering af undertag og udskiftning af eksisterende ventilationsanlæg på loftet. /Albertslund Kommune

Skybrudsprojekter
Hvidovre Kommunalbestyrelse har vedtaget, at der skal udarbejdes klimakonkretiseringsplaner og klimaprojekter i Hvidovre. Hvidovre kommune er opdelt i 16 områder og der bliver udarbejdet planer for hvert af de 16 områder. Bygge- og Planudvalget har vedtaget både en konkretiseringsplan og et projektkatalog for det første af de 16 områder i Hvidovre, nemlig Strandøre. Der er i området identificeret 16 delprojekter, hvoraf de første fire projekter nu er gennemgået af Center for Trafik- og Ejendomme og Center for Plan- og Miljø med henblik på en anbefaling til videre detailprojektering.

Forleden godkendte kommunalbestyrelsen, at skybrudsprojekterne 3 og 4 i Engstrandslinjen langs Papegøjestien i Strandøre detailprojekteres. De to andre udsættes.

Kommunalbestyrelsen godkendte også, at der ansættes en administrativ medarbejder som projektleder for realisering af skybrudsprojekterne i Hvidovre. /Hvidovre Kommune

Renovering af ledningsnet
Frederikshavn byråd har sagt ja til at stille kommunegaranti for et lån på 1,1 mio. kr., som Hørby Varmeværk vil optage.

Pengene skal bruges til renovering af ledningsnettet på Hjørringvej og Humlevej samt renovering af taget på kontorbygningen. /Frederikshavn Kommune

Spildevandsledninger
Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune besluttede i marts at igangsætte en ekspropriationssag vedrørende ekspropriation af rettigheder til anlæggelse af nye spildevandsledninger mellem Sørvad og Aulum, og Haderup og Aulum over Feldborg.

Ledningerne skal etableres i forbindelse med nedlæggelse af renseanlæggene i Haderup, Feldborg og Sørvad.

Forleden besluttede Herning byråd, at arealer og rettigheder eksproprieres til fordel for Herning Vand A/S, og at de sager, hvor der ikke kan opnås enighed med lodsejeren om erstatningen, indbringes for taksationskommissionen.

Renseanlæggene i Sørvad, Feldborg og Haderup er ikke længere teknisk tidssvarende og driftsmæssig rentable. Der arbejdes derfor på, at de nedlægges, hvorefter spildevandet skal pumpes til Aulum Renseanlæg./Herning Kommune

Spids- og reservelastkedel
Nyborg Kommune modtog i marts et projektforslag for etablering af en ny spids- og reservelastkedel fra Nyborg Forsyning og Service og efter en gennemført høring blev projektforslaget forleden godkendt af Nyborg Byråd. Den nye spids- og reservelastkedel etableres på varmecentralen på Langelandsvej.

NFS Varme A/S har besluttet at øge forsyningssikkerheden for fjernvarmeforsyningen i deres forsyningsområder.

Et element i strategien er, at det på længere sigt ønskes, at de to største forsyningsenheder i et forsyningsområde skal kunne være ude af drift, samtidig med at der skal være fuld kapacitet til produktion af den nødvendige varme fra de resterende varmekilder.

For at det kan sikres, er det nødvendigt med en ny naturgasfyret kedel med en varmeeffekt på cirka 9 MW på Central Langelandsvej.

NFS forventer, at den nye naturgasfyrede kedel kan være klar til drift efter afslutningen af fyringssæsonen 2019/2020. /Nyborg Kommune

Genbrugsplads
Plan- og Boligudvalget i Ringsted Kommune har besluttet at sende forslag til lokalplan 292 Genbrugspalds og rensningsanlæg i offentlig høring i otte uger.

Lokalplanforslaget er udarbejdet dels for at lovliggøre forholdene på genbrugspladsen og dels at give mulighed for fremtidige udvidelser. /Ringsted Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109