23948sdkhjf

Geotermisk eventyr skrider med 24 millioner

Både tidsplan og budget er overskredet for Energi Viborgs geotermiske projekt ved Kvols – og det bliver en endnu dyre affære. For hver ekstra boredag løber der nemlig yderligere 600.000 kr. på den i forvejen enorme regning.
Energi Viborg, der for nyligt har overtaget projektet fra Viborg Fjernvarme, kunne for lidt over en uge siden fortælle, at omkostningerne til det geotermiske projekt foreløbigt beløb sig til 85 mio. kr.

Men efter modtagelse og bearbejdning af Viborg Fjernvarmes opgørelse over udlæg til geotermiprojektet, har Energi Viborg Kraftvarme nu haft mulighed for at udarbejde et revideret budget over det samlede forprojekt. Nu lyder den samlede udgift på 109 mio. kr. – et tal der vil stige med yderligere 600.000 kr. for hver ekstra boredag, der må tages i brug.

Årsagen til, at både budget og tidsplan skrider, skal findes i jorden.

- Vi må konstatere, at vores forventninger om på nuværende tidspunkt at være tæt på at kunne starte den længe ventede prøvepumpning af vand fra undergrunden ikke bliver opfyldt. Geologisk set har boreholdet helt fra starten været stillet over for store udfordringer i form af forskelligartede og i øjeblikket også ustabile jordformationer. Det betyder, at borearbejdet i disse dage foregår med stor forsigtighed og med en fremdrift, der kort og godt kræver flere boredage, skriver Energi Viborg i et nyhedsbrev.

Selv når prøvepumpningen er foretaget, skal der bruges yderligere et antal dage til analyser og vurderinger for endeligt at kunne klarlægge omfanget og kvaliteten af det konstaterede fund af geotermisk energi.

Søgt højere forsikringssum
Som følge af det stærkt forøgede budget har projektledelsen anmodet forsikringsselskabet om en forhøjelse af forsikringssummen på den såkaldte ”Dry Hole”-forsikring, der har til formål at minimere den økonomiske risiko for varmeforbrugerne i en situation, hvor prøvepumpning er gennemført, men det så viser sig, at det varme vand alligevel ikke findes.

- På grundlag af de foreliggende tilbagemeldinger har vi en klar forventning om, at der sker en forhøjelse af forsikringssummen, men vi mangler dog at se den endelige bekræftelse, skriver Energi Viborg i Nyhedsbrevet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11