23948sdkhjf

Energiselskaber når sparemål

Energiselskaberne lever op til deres sparemål, viser ny evaluering, men der skal hentes mere for pengene i de private husholdninger.
Det er en central hjørnesten i den grønne omstilling, at det samlede energiforbrug falder. Som en del af energiforliget har energiselskaberne fået tildelt en vigtig rolle i forhold til at nå de energisparemål, der med energiaftalen er sat frem mod 2020.

I sidste uge fremlagde Energistyrelsen en ekstern evaluering af energiselskabernes energispareindsats i Danmark. Evalueringen viser, at indsatsen på en lang række områder er velfungerende.

- Jeg er meget tilfreds med, at der nu foreligger en evaluering vi kan arbejde ud fra, og jeg hæfter mig ved, at evalueringen viser, at energiselskaberne har nået deres mål, siger klima-, energi og bygningsminister Martin Lidegaard.

Evalueringen viser, at forbrugerne er glade for det samarbejde de har med energiselskaberne om at spare på energien, at energiselskaberne reelt kan skabe store energibesparelser, men også, at der skal arbejdes på at skabe bedre besparelser i de danske husholdninger.

- Der er nogle knaster, og dem tager vi os af. Hele pointen med at få lavet en evaluering af energiselskabernes energispareindsats var jo netop at få mulighed for at medtage vores konkrete erfaringer i det videre arbejde. Nu kan vi se, hvad der allerede virker, og hvad der kan blive bedre. De konklusioner tager jeg med til forligskredsen, når vi skal drøfte de nye regler for energiselskabernes energispareindsats, som vi skal lave sammen med energiselskaberne. Helt konkret kan vi jo se, at vi skal blive bedre til at få mere ud af energispareindsatsen i de private boliger, siger Martin Lidegaard.

De nye regler for energiselskabernes energispareindsats træder i kraft i januar 2013.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079