23948sdkhjf

SEAS-NVE får rekord-resultat

358 millioner kroner lød SEAS-NVE's overskud på i 2011.
Danmarks største kundeejede energiselskab, SEAS-NVE, kom styrket ud af 2011. Resultatet er præget af afkast på strategiske investeringer, men selv uden disse poster fik SEAS-NVE et overskud på 143 millioner kroner før skat og resultatandele i associerede virksomheder og øvrige kapitalandele.

- Det har været et rigtig godt år for andelshaverne i SEAS-NVE, hvor vi har opretholdt en høj leveringssikkerhed, bidraget med store energibesparelser og fortsat udviklingen af fibernettet – alt sammen til gavn for andelshaverne, lyder det fra Jesper Hjulmand, der er adm. direktør for SEAS-NVE.

SEAS-NVE har i det netop afsluttede regnskabsår investeret 986 millioner kroner i en fælles infrastruktur. Heraf er størstedelen, cirka 75 procent, investeret i elnettet, hvor kabellægning og udskiftning af elmålere fylder meget i regnskabet.

Kabellægningen skal sikre andelshaverne en høj leveringssikkerhed, og de nye fjernaflæste elmålere er et godt redskab for den enkelte andelshaver til at overvåge husstandens energiforbrug. Ved udgangen af 2011 havde 339.808 andelshavere således fået udskiftet elmåleren.

Energi i fokus
En af SEAS-NVE’s målsætninger er at skære 100 millioner kWh af forsyningsområdets energiforbrug. Virksomheden oplever lige nu en stor efterspørgsel på energirådgivning fra både private forbrugere, kommuner og erhvervslivet, derfor har SEAS-NVE lanceret produktet BedreEnergi, der skal hjælpe private kunder til at begrænse energiforbruget.

Over for erhvervslivet tager virksomhedens energirådgivning udgangspunkt i konceptet Energy Management, hvor rådgiverne går detaljeret til værks i den enkelte virksomheds energiforhold. SEAS-NVE har desuden udviklet en digital løsning, hvor 14 samarbejdspartnere indenfor energioptimering gennem isolering, vinduer, naturgas, oliefyr, varmepumper, solceller og solvarmeanlæg kan indberette energibesparelser.

Den samlede indsats medførte, at SEAS-NVE kunne indberette energibesparelser på ikke mindre end 113 millioner kWh til Energistyrelsen i 2011.

Spår fusioner i elsektoren

2011 var udgangen på SEAS-NVE’s treårige strategiperiode. Selskabets ledelse har derfor i anden halvdel af 2011 arbejdet på den fremtidige strategi – Ekspedition 2020 – som indeholder pejlemærkerne for fremtiden.

- SEAS-NVE har helt klart en rolle at spille i sektoren, og derfor skal vi hele tiden være parate til at reagere på nye udfordringer. Jeg forudser desuden, at der vil ske en konsolidering med færre men større elselskaber, og SEAS-NVE har det nødvendige kapitalberedskab til at indgå i fremtidige opkøb og fusioner, siger Jesper Hjulmand.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11