23948sdkhjf

København skal være CO2-neutral

Opbakning og investeringer fra københavnerne og det private erhvervsliv er forudsætningen for at København kan leve op til ambitionen om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.
Ny klimaplan i Københavns Kommune viser, at den danske hovedstad ikke bliver CO2-neutral uden massive investeringer fra kommunen, det private erhvervsliv og københavnerne.

Heldigvis viser klimaplanen samtidig, at der er økonomisk sund fornuft i at nedbringe CO2-udledningen i København med 1,1 mio. ton. Det kan nemlig ske uden at det går ud over væksten og beskæftigelsen i hovedstaden, mens københavnernes investeringer i energirenoveringer vil tjene sig hjem i besparelser på el- og varmeregningen. Det skriver Københavns Kommune på sin hjemmeside.

- Med klimaplanen investerer vi i vækst og livskvalitet. Københavnerne får en bedre hverdag i en grønnere og sundere by. Investeringerne sikrer jobs nu – og de nye løsninger skaber fundamentet for en stærk grøn sektor, siger overborgmester, Frank Jensen, i en kommentar.

At gennemføre KBH 2025 Klimaplanen kræver kommunale investeringer for omkring 2,7 mia. kr. frem mod 2025. Dertil kommer nye private investeringer for 20-25 mia. kr. med en beskæftigelseseffekt på omkring 35.000 årsværk i perioden frem til 2025.

Udover at bidrage til et bedre miljø og klima vil der også være økonomiske gevinster ved investeringerne. Københavnerne kan se frem til at spare 350 kr. på el- og varmeregningen hver måned, når klimaplanen er gennemført, skriver Københavns Kommune.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126