23948sdkhjf

Amerikansk havmøllepark bliver pære-dansk

Der kommer til at ligge en mængde dansk knowhow i USA’s førte havmøllepark; Cape Wind Offshore Wind Farm. Siemens skal levere vindmøllerne og Rambøll skal bygge fundamenterne.
Allerede i 2010 kunne Cape Wind offentliggøre at man havde indgået en kontrakt med Siemens på leverance af 130 3,6 MW-vindmøller og nu er det blevet offentliggjort at Rambøll skal stå i spidsen for det rådgiverteam, der skal designe fundamenterne til det amerikanske projekt. Ifølge direktør for Offshore Wind i Rambøll, Klaus Jacob Jensen, er der med vindmølleparken i USA tale om et gennembrud, der kan gavne hele industrien.

- Med Cape Wind som spydspids vil der med stor sandsynlighed kunne sættes flere nye projekter i gang. Det kan komme hele vindenergibranchen til gode og ikke mindst skabe danske arbejdspladser, siger Klaus Jacob Jensen.

Transfer af dansk viden
Ud over Rambøll inkluderer projektet også specialister i vedvarende energi fra amerikanske Keystone Engineering og PMSS. Ifølge direktør Rudolph A. Hall fra Keystone Engineering er dansk videnoverførsel inden for offshore vind vigtig for amerikanske vindspecialister.

- Cape Wind havvindmølleparken vil være med til at sikre, at der opbygges ekspertise blandt rådgivere og leverandører i USA. Den viden, der skabes i projektet, vil være en fordel for alle stakeholdere inden for den amerikanske offshore vindbranche, siger Rudolph A. Hall fra Keystone Engineering.

Havvindmølleparken Cape Wind forventes at blive færdigbygget på ca. 30 måneder – det vil sige, at den skal være klar til brug allerede i 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109