23948sdkhjf

Danmarks første landsdækkende ladenetværk til elbiler

Danmark får nu som det første land i Norden et landsdækkende netværk til opladning af elbiler. Kronprins Frederik åbnede fredag det nye netværk af hurtigladere og normalladere til elbiler.
Danske elbil-ejere får nu nemt ved at komme rundt i landet. I dag åbner CLEVER (tidligere ChoosEV) nemlig Danmarks første landsdækkende og sammenhængende netværk af lade-standere til elbiler. Dermed er den nødvendige infrastruktur til de første elbiler på plads.

CLEVER's ladenetværk består af mere end 70 offentligt tilgængelige ladestandere – heraf 22 hurtigladestandere, hvor man på 20-30 minutter kan lade sin elbil op.

- Alle elbilister får nu en hurtiglader eller normallader i nærheden – eller indenfor forholdsvis kort afstand, og det betyder, at de i det daglige nemt og enkelt kan bruge elbilen, fordi de nu ved, at uanset, hvor de er i landet, så kan de lade op, fortæller Lars Bording, administrerende direktør i CLEVER.

Indviet af Kronprins Frederik
Åbningen af det nye landsdækkende netværk blev foretaget af Kronprins Frederik, som indviede netværket ved at sætte strøm til en elbil fra Danmarks første hurtigladerstander på Landgreven 10 i København, samt af klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

- Med åbningen af det landsdækkende netværk får vi en vigtig del af den nødvendige offentlige infrastruktur til at køre elbil på plads. Det er et væsentligt skridt og helt afgørende for, at elbilen bliver udbredt i større omfang. Private operatører er i fuld gang med at rulle infrastruktur ud, så Danmark som det første land i verden kan tilbyde elbilejerne, at de kan få opladet eller skiftet batteriet over hele landet. Det er meget positivt. Nu skal vi have endnu flere elbiler på vejene, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Tryghed og intelligent opladning
CLEVER planlægger at opsætte flere hundrede hurtigladere i hele landet og vil allerede ved udgangen af 2012 have opsat i alt 60 hurtigladere i Danmark. Derudover fortsætter elbiloperatøren også sin udrulning af almindelige opladningspunkter.

- Vi sætter ladestandere op i det offentlige rum, fordi vi gerne vil gøre det enkelt og nemt at køre elbil, uanset om du kører korte ture, pendler regionalt eller i ferien skal fra den ene ende af landet til den anden. Den allerstørste fordel ved elbilen er dog, at man nu slipper for tankstationen og kan ’tanke op’ i sit hjem. Vores kunder får nemlig også deres egen ladestander derhjemme, der giver dem enkel og hurtig opladning – og som samtidig kan indstilles, så elbilen tankes op, når strømmen er billigst og grøn, fortæller Lars Bording, administrerende direktør i CLEVER.

Fakta om CLEVER's landsdækkende netværk:
CLEVER's ladenetværk består af mere end 70 offentligt tilgængelige ladestandere – heraf 22 hurtigladestandere, hvor man på 20-30 minutter kan lade sin elbil op.

Ladestanderne er placeret i forbindelse med de trafikale hovedvejsårer og motorveje, samt steder, hvor man opholder sig i kortere eller længere tid – fx indkøbscentre og shoppingcentre.

Ladenetværket muliggør opladning af alle de elbiler, der findes på det danske marked, og under-støtter samtidigt alle udbredte ladeteknologier.

Netværket er åbent for alle elbilister, og man kan enten bruge det som ’pay as you go’ eller tegne abonnement hos CLEVER og herunder få billigere strøm, når man tanker på ladenetværket.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109