23948sdkhjf

Nu skal der ryddes op i Logstor

Rørproducentens ejer er klar med ny kapital. Samtidig lukkes fabrikker, og en storsatsning i Kina sættes i venteposition.
Det er op ad bakke for verdens største producent af præ-isolerede varmerør. Logstor mærker for øjeblikket stor konkurrence, og det, kombineret med stigende råvarepriser og øget prispres fra kunderne, har fået Løgstør-virksomhedens ejer, kapitalfonden Montagu, til at sætte gang i en omfattende oprydning i selskabet. Det skriver Børsen.

For to uger siden offentliggjorde Logstor, at man vil lukke koncernens produktion i Fredericia og i stedet flytte den til hovedsædet i Løgstør. Derudover har Montagu nu nedskrevet værdien af Logstor med 0,5 mia. kr. og skyder yderligere 0,5 mia. kr. ind i selskabet i stedet for et lån.

Lukker kinesisk fabrik
Derudover lægger Logstor op til en strategiændring i de kommende år. Tidligere direktør Preben Tolstrup lancerede for godt et år siden en storstilet satsning på det kinesiske marked, som skulle være med til at fordoble Logstors omsætning på blot tre år. Nu satses der imidlertid på de mere traditionelle markeder.

- Der er ikke nogen tvivl om, at vores hovedfokus i år bliver på Europa. Det er her, vi har hovedparten af vores forretning og en stor markedsandel, siger nuværende administrerende direktør, Martin Mc-Court, til Børsen.

Han forklarer videre, at det i Kina lige nu drejer sig om at konsolidere selskabet, og derfor er der ikke lagt op til yderligere investeringer på det kinesiske marked foreløbig. Tværtimod vil Logstor nu lukke en af sine kinesiske fabrikker for at koncentrere produktionen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189