23948sdkhjf

Geotermi skal spare klimaet for 30.000 ton CO2

Nyt nationalt klimaprojekt kan reducere Danmarks drivhusgasudledning med 30.000 tons CO2.
Energistyrelsen har udpeget et nyt pilotprojekt om geotermi i Salling, der samlet kan reducere Danmarks drivhusgasudledning uden for den kvotebelagte sektor med 30.000 tons CO2.

Staten vil købe CO2-reduktioner inden for en samlet ramme på 4 mio. kr. Købet er et led i den nye ordning for nationale klimaprojekter, der skal styrke indsatsen inden for grøn innovation og samtidig mindske den danske drivhusgasudledning.

Geotermi til små varmeværker
Formålet med projektet er at udskifte det fossile brændsel på mindre lokale fjernvarmeværker med en vedvarende energikilde i form af lokal geotermi.

Der er lige nu planer om at anvende geotermien i fire barmarkskraftvarmeværker i Salling med en CO2-reduktion på 15.000 tons/år.

Projektet skal dokumentere CO2-reduktionerne efter internationale retningslinjer og krav, hvorefter Energistyrelsen kan indgå en endelig aftale om køb af CO2-reduktioner senere på året. Herefter vil det nye nationale klimaprojekt være med til at reducere Danmarks udledning af CO2.

- De nationale klimaprojekter er et initiativ, der giver mulighed for at virkeliggøre de gode ideer, der ligger i kommuner, hos borgere og i virksomheder i hele landet. Det er glædeligt, at vi med denne model kan støtte innovative projekter og samtidig skabe sikkerhed for, at CO2-reduktionerne bliver gennemført og dokumenteret. Det udvalgte projekt er med til at afprøve om projektformen kan være med til at igangsætte klimavenlige investeringer og dermed reducere udledningen af drivhusgasser i Danmark, siger Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094