23948sdkhjf

EU skal spare på energien

EU’s energi og klimaministre er tæt på enighed om et direktiv, der skal gøre brugen af energi i EU-landene mere effektiv.
Når direktivet er omsat til lovgivning i de enkelte lande, vil effekten være, at EU-landene tilsammen kan nedsætte energiforbruget med cirka 17 procent.

- Direktivet vil give fornyet fokus og dynamik til arbejdet med energibesparelser i hele EU. Det er til gavn for energiforbrugere, for den grønne industri, for forsyningssikkerheden og for klimaet, forklarer Hans Peter Slente, branchedirektør i DI Energibranchen.

Positivt udbytte for danske virksomheder
Han forudsiger også, at det giver et positivt udbytte for de mange danske virksomheder, der sælger energibesparende teknologi og rådgivning, når resten af EU nu skal til at fokusere mere på energieffektiviseringer.

- Vi har mange virksomheder i Danmark, der kan levere løsninger til de energiproblemer, som mange af EU-landene står med. Vi er langt fremme i Danmark, og vi har derfor rigtig gode muligheder for at sælge vores viden og produkter til de øvrige lande, siger Hans Peter Slente.

Energirenovering og –effektivisering
Direktivet indeholder mange elementer. Blandt andet pålægges medlemslandene at energirenovere deres statslige bygninger. Og de nationale energiselskaber skal fremover forpligtes til at gennemføre energieffektivisering hos deres kunder.

Direktivet bliver dermed en løftestang for hele erhvervslivet – både de energiforbrugende virksomheder og dem, som leverer grønne løsninger. Der har DI haft et stærkt fokus på hele det politiske forløb.

Ambitionsniveau måske lavere
Det glæder derfor DI, at det nu ser ud til at lykkes EU’s energi- og klimaministre endeligt at vedtage direktivet på deres møde på fredag.

- Det er rigtig godt, at der nu kommer en aftale om en mere effektiv brug af energien i Europa. Også selv om ambitionsniveauet måske bliver lavere end de 20 procent energibesparelser, som var ambitionen fra start - og som er det mål for energibesparelser, som EU overordnet har vedtaget, slår Hans Peter Slente fast.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078