23948sdkhjf

Kvols: Halvdelen af boreholdet sendt hjem

Regningen stiger forsat i Kvols, mens det geotermiske projekt venter på en dom fra politikerne.
Selvom halvdele af de 40-50 mand, der siden januar har arbejdet på det geotermiske projekt i Kvols, er sent hjem, forsætter udgifterne til projektet med at stige. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Før politikerne i Viborg Kommune har afgjort projektet fremtid, kan man ikke lukke projektet ned, derfor forsætter regningen til blandt andet lønninger med at stige. Dertil kommer et beløb på omkring 14 millioner kroner, som geotermiprojektets rådgivere anslår det vil koste at afvikle projektet.

Dermed løber den samlede regning for projektet i Kvols op i næsten 150 millioner kroner – den oprindelige estimering for projektets økonomi lød på 9 millioner kroner.

Læs også: Geotermi-projektet i Kvols under økonomisk pres

Jura i vejen for afgørelse
Borgsmester Søren Pape Poulsen håber forsat på, at det juridiske i forhold til at lukke projektet ned bliver afklaret de nærmeste dage, så byrådet kan afgøre projektets fremtid på byrådsmødet onsdag.

Læs også:
Geotermi: Byråd lukker Kvols-boringer
Lukning af geotermisk projekt er udskudt

I mellemtiden arbejder det resterende mandskab med først og fremmest at sætte en cementprop i hullet nede i 2400 meters dybde for at forhindre, at boringen skrider sammen. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.281