23948sdkhjf

US Air Force ser på dansk energiteknologi

Repræsentanter for det amerikanske luftvåben besøger onsdag Aalborg Universitet for at se nærmere på dansk energiteknologi. Det kan betyde store ordrer til nordjyske virksomheder.
- Det er virkelig en unik chance for lokale virksomheder, der her får mulighed for at vise deres produkter frem for en af de største kunder i USA, som tilmed har den store tegnebog med, siger AAUs Jens Erik Pedersen, der er koordinator for besøget i en kommentar på universitetets hjemmeside.

Under besøget får repræsentanterne fra US Air Force lejlighed til at se nærmere på og høre mere om mindst otte nordjyske virksomheder og deres produkter.

- Det er primært virksomheder, som har produkter inden for energiteknologi, der vil kunne optimere luftvåbnets energiforbrug. Det er utroligt vigtigt for en kunde som US Air Force, da luftvåbnet i sagens natur virkelig bruger meget energi. Et mindre energiforbrug vil betyde mindre forurening og samtidig en stor økonomisk besparelse, og det vil selvfølgelig være interessant for amerikanerne, siger Jens Erik Pedersen på hjemmesiden og tilføjer, at amerikanerne også vil blive præsenteret for produkter, der eksempelvis kan udstyre jagerfly med 3d-lyd, så piloterne hurtigere kan opfatte, hvor en trussel kommer fra.

Vejen til det amerikanske marked
Også alternative energikilder og nye måder at bruge eksisterende energikilder på vil universitetet præsentere amerikanerne for. Og selvom en ordre fra det amerikanske flyvevåben i sig selv vil være en fjer i hatten på de nordjyske virksomheder, så mener Jens Erik Pedersen, at det en ordre fra US Air Force kan blive startskuddet til noget endnu større. Det skriver Aalborg Universitet på sin hjemmeside.

- Flyvevåbnet går oftest forrest og prøver nye løsninger. US Air Force har midlerne og viljen til at prøve nye ting af, så på den måde kan en ordre fra flyvevåbnet være en måde at komme ind på det amerikanske marked og få amerikanernes øjne op for de nordjyske produkters fortræffeligheder med flere ordrer og nye arbejdspladser som en naturlig følge, siger Jens Erik Pedersen i en kommentar på hjemmesiden. Han glæder sig over, at mange af produkterne og virksomhederne, som amerikanerne får at se, udspringer direkte af forskning på Aalborg Universitet.

- For os på universitetet er det meget vigtigt at vise, at vi ikke ”kun” tænker i publikationer, men også i at skabe produkter i samarbejde med industrien. Mange af de virksomheder, vi har med denne gang, har vi allerede et samarbejde med, men jeg håber da, at andre virksomheder også får øjnene op for de muligheder, der er i at samarbejde med universitetet. Vi har masser af viden, som vil kunne komme virksomhederne til gavn, og vi vil også have stor gavn af at samarbejde med flere virksomheder, som så måske vil være repræsenteret, hvis US Air Force eller andre store kunder en anden gang besøger Aalborg Universitet, lyder den afsluttende kommentar fra Jens Erik Pedersen.

Blandt de virksomheder, som får mulighed for at vise US Air Force, hvad de kan bidrage med på energiområdet er SerEnergy, Dantherm power, Alpcon, Radijet, Systemteknik og Aalborg CSP.

Læs også: Eksportrådet: USA er et af de mest interessante markeder
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095