23948sdkhjf

Svensk trækoncern fokuserer på bioenergi til Danmark

Ekman & Co AB, der er en af verdens førende salgs- og marketingorganisationer med fokus på den globale skovindustri, etablerer sig nu også på det danske marked, hvor det primære fokusområde bliver bioenergi.
- Ekman har siden 1802 været en støt voksende aktør inden for skovprodukter og har over to århundreder udviklet sig til at være en global aktør med hovedkontorer på tre kontinenter og repræsentation på omkring 40 markeder verden over. Og nu følger altså det nyeste led i det internationale netværk af partnere og repræsentanter, fortæller Ronnie Lange Kristensen, der netop er tiltrådt som administrerende direktør for Ekman Denmark.

Ekman Denmarks primære fokusområde er bioenergi – ikke mindst i form af træpiller, briketter, flis og PKS – leveret til blandt andet grovvarevirksomheder, skoler, offentlige institutioner, barmarksværker og fjernvarmeværker over hele landet. Hos Ekman Denmark forventer man især et betydeligt marked inden for træpiller, et CO2-neutralt biobrændsel produceret af hårdt sammenpressede træfibre.

Ekman Denmark benytter fire lagre i Danmark med en samlet kapacitet er på mere end 80.000 tons træpiller. Ekman Denmark har overtaget træpillelagre og varemærker, som tidligere var ejet af Vapo A/S, herunder blandt andet varemærkerne ”HP-kvalitet” og ”EcoNordic” træpiller.

- Foruden leverancen af råvaren ser vi på de udfordringer, der ligger i at skabe de bedste løsninger, når det gælder tilknyttede finansielle og logistiske spørgsmål, fortæller Claus Brink Mogensen, der er salgschef hos Ekman Denmark.

Også Claus Brink Mogensen er nyansat hos Ekman Denmark, men i lighed med Ronnie Lange Kristensen har han betydelig erfaring inden for energibranchen. De kommer begge senest fra Vapo A/S som henholdsvis market purchasing manager og key account manager – og de har tidligere været kolleger hos Statoil i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062