23948sdkhjf

16 steder udpeget til kystnære havvindmøller

Energistyrelsens udvalg for Fremtidens Havvindmølleparker har nu sendt en rapport i offentlig høring, der peger på 16 mulige placeringer af kystnære havmølleparker.
I marts 2012 indgik samtlige partier i folketinget undtagen Liberal Alliance et energiforlig, som blandt andet bestemte, at der skal opstilles 500 MW havvindmøller i kystnære områder i Danmark inden 2020.

Med den nye rapport er der nu fremlagt mulige placeringer for i alt 2.400 MW på i alt 16 forskellige lokationer spredt over det meste af Danmark.

De kystnære havmølleparker vil alle blive under 200 MW og ligge inden for 20 km fra kysten. Den mere kystnære placering er vedtaget for at holde omkostningerne til udbygningen af den danske vindmøllekapacitet nede. Specielt funderingsomkostningerne er lavere i de kystnære områder, men også udgifter til drift og vedligehold, samt til tilslutning til elnettet, kan mindskes.

Rapporten sendes nu i høring frem til 26. august. De 16 havvindmølleparker er foreslået placeret, som det fremgår af kortet herunder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109