23948sdkhjf

Biogasanlæg i Haderslev et skridt nærmere

Inden planlægningsarbejdet går i gang, vil Haderslev Kommune gerne have borgernes forslag og ideer til et nyt biogasanlæg, der kan ligge nord for Bevtoft.
Haderslev Kommune vil gerne være med til at bidrage til udvikling af vedvarende energi, og derfor har kommunen også sammen med Sønderjysk Biogas IS drøftet muligheden for at etablere et biogasanlæg, der vil kunne ligge ved Hjartbo vest for Haderslev.

Byrådet besluttede tirsdag at udsende et debatoplæg, hvor borgerne i løbet af en otte ugers periode kan komme med forslag og ideer til det kommende anlæg.

- Der er mange ting, der skal tages hensyn til, når man placerer et biogasanlæg, og det er vigtigt, at anlægget påvirker miljøet mindst muligt. Vi synes, placeringen ved Hjartbro er god, men vi vil også gerne have borgernes input til, hvordan vi eventuelt bedst kan få placeret et sådant anlæg, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

Støtte til leverandørnetværk
Etableringen af et biogasanlæg kræver et større planlægningsarbejde, og de forslag og idéer der kommer ind, vil blive brugt i det videre arbejde med et kommuneplantillæg, en lokalplan samt VVM-redegørelse.

- Med et biogasanlæg kan vi få skabt et antal grønne arbejdspladser i et af vore landdistrikter, derudover er der også mange fordele for både klimaet og miljøet ved at få etableret et biogasanlæg, siger Jens Christian Gjesing.

Økonomiudvalget har besluttet at give 250.000 kr. til medfinansering af et leverandørnetværk, som LAG Haderslev har taget initiativ til. Netværket er tænkt som et samarbejde mellem potentielle leverandører til biogasanlægget og skal blandt andet være med til at kvalificere medlemmerne til at blive leverandører til såvel etableringen som vedligeholdelsen af biogasanlægget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094