23948sdkhjf

Danskerne vil have cykelruter og grøn energi

De mindste øer skal være bæredygtige samfund, og der skal være flere nationale cykelruter i Danmark. Sådan lyder meldingerne fra danskerne til miljøminister Ida Auken.
Danskerne er kommet med mange forslag, efter at miljøminister Ida Auken i begyndelse af maj bad om visioner for, hvordan Danmarks skal se ud. Forslagene skal bruges til en ny landsplanredegørelse.

Når miljøminister Ida Auken til efteråret offentliggør sin første landsplanredegørelse, har både borgere, kommuner, organisationer og virksomheder bidraget med gode ideer. For første gang har alle haft mulighed for at deltage digitalt på en særlig hjemmeside.

- Svarene spænder utrolig bredt fra forslag om at udvikle de mindste øer til at blive bæredygtige samfund, til mere overordnede emner som hvordan vindmøller bedst kan placeres fremover. Nu kigger vi alle høringssvar igennem og bruger nogle af ideerne i det kommende forslag til landsplanredegørelsen, siger Ida Auken.

Da høringsfristen udløb havde Miljøministeriet i alt modtaget 78 svar fra regioner, kommuner, virksomheder, organisationer og private borgere.

Politik på en ny måde
Landsplanredegørelsen har det overordnede emne: "Grøn omstilling - nye muligheder for Danmark".

For at gøre det overskueligt har den digitale debat være inddelt i seks temaer under høringen:

- Udvikling i hele landet
- Klimatilpasning og grøn energi
- Bæredygtige byer
- Landdistrikter
- Det åbne land
- Danmark i nordisk og europæisk kontekst.

Især temaet om klimatilpasning og grøn energi har mange vist stor interesse.

- Det er virkelig positivt at se, hvor engageret folk har deltaget. Det siger mig, at det er rigtigt at lave politik på en ny måde og inddrage mange parter, når vi skal udstikke nye visioner for planlægningen af Danmark, siger miljøminister Ida Auken.

Et forslag til landsplanredegørelsen forventes offentliggjort i efteråret 2012 med en debatperiode på mindst otte uger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062