23948sdkhjf

Steen Gade: Nu kommer de grønne biler

Begejstret formand for Folketingets energiudvalg kørte en tur i Skjern Tekniske Skoles hybridbil ved vindmølleindvielse.
En frisk vind sørgede for, at Vindmølleprojekt Troldhedes seks vindmølle producerede for fuld kraft ved indvielsen fredag. Og møllernes hundrede ejere og de mange andre interesserede sørgede for, at de seks grønne biler af typen brint, el og hybrid kom på rigtig mange prøveture på vejen rundt om møllerne.

En af dem var en begejstret formand for Folketingets Energiudvalg, Steen Gade fra SF.

- Nu sker det. Nu kommer de grønne biler. Det er det nye i forhold for 10 år siden, hvor vi troede det skulle ske. Dengang var vi nok lidt tidligt ude. Men nu kommer det. Det er jeg ret sikker på, sagde Steen Gade til skjernts.dk efter en tur i Skjern Tekniske Skoles hybridbil til undervisningsbrug, en Toyota Auris.

En dejlig, behagelig bil
- Det er jo en dejlig og meget behagelig bil. Men jeg har kørt hybridbiler før, og da jeg var direktør for Miljøstyrelsen, havde vi to varevogne, der kørte på el. Vi havde også en beslutning om, at alle miljøstyrelsens biler skulle køre på el, og vi havde et elbilcenter, betalt af Miljøministeriet, sagde Steen Gade, der forlod Miljøstyrelsen i 2003.

Intitativtager og primus motor i vindmølleprojektet til 200 mio. kr., byrådsmedlem Bertel Jensen i Ringkøbing-Skjern Kommune nævnte i sin åbningstale de seks grønne biler, som Skjern Tekniske Skole havde skaffet i dagens anledning med hjælp fra lokale bilforhandlere.

- Nu har vi opstillet møllerne, der producerer strømmen. Næste store skridt er at få udnyttet strømmen godt - bl.a. til transport. Og her vil de grønne biler blive en del af løsningen. Derfor er de med her i dag, sagde Bertel Jensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11